Pe vremuri stramosii nostrii nu erau crestini. Dacii nostrii se inchinau la zei.. apoi oamenii l au cunoscut pe Dumnezeu iar aceasta credinta s a raspundit in toata Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania. Toti romanii erau ortodocsi, inclusiv in Transilvania unde, desi catolicii incercau sa se impuna, ortodoxia a rezistat.. Din popor pagan am devenit crestini. Tot romanu mergea la biserica, respectau poruncile si posturile. Din pacate in timpul asta au existat si oameni care, folosindu se de biserica au savarsit si rele. Dar raul pierdea teren, binele castiga.. Oamenii deveneau tot mai crestini, educati, civilizati. Si SE PUNEA ACCENT PE EDUCATIA RELIGIOASA. Dar dupa al doilea razboi mondial lucrurile au inceput sa se schimbe. Nu ma refer doar la Romania ci la toate tarile crestine ortodoxe si mai ales catolice. Desi Binele parea ca a castigat, Raul inceput sa prinda puteri. S a ajuns in asa fel incat ti e rusine sa spui ca esti credincios. Daca te aude cineva ca mergi la biserica, ca te rogi si tii post te priveste ca pe un ciudat.
Este foarte greu sa mai respecti poruncile.ispite sunt peste tot. Poate dar daca te ai inchide in casa, fara televizor, fara ziare, fara net, cum face in AMERICA nu stiu ce secta religioasa (amish parca), am mai putea fi crestini in adevaratul sens al cuvantului. Iar ceea ce doare cel mai mult este faptul ca lucrurile evolueaza intr o directie total opusa moralei ortodoxe.
|