View Single Post
Vechi 12.04.2008, 22:49:49
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

II dau intru totul dreptate lui Luciand.

E_my -- stiu ca Vsovi si altii or sa imi sara in cap, dar asa zisele "pofte trupesti" nu au nimic rau in cadrul casatoriei. Toate sunt de la Dumnezeu si toate au un anumit rost. Fiindca nu suntem animale, Dumnezeu ne-a dat posibiliatatea sa vedem frumosul, sa admiram frumusuetea din jurul nostru, si de ce nu, sa simtim placere. Tu cand vezi un peisaj frumos, un copac inflorit primavara, un buchet de flori frumoase, nu simti nevoia sa le admiri? Nu simti un fel de placere launtrica? A-l ignora pe sotul tau, pe care l-ai ales, se presupune, fiindca este frumos, si pe placul tau, este la fel ca si cum ai trece printr-o livada inflorita si ti-ai ascunde ochii ca sa nu care cumva sa vezi frumusetea din jurul tau, crezand ca frumusetea este pacatoasa, si ca daca o admiri cazi in pacat. Si nu e adevrat. Dumnezeu a creat toata lumea, si toate frumusetile si placerile lumii pentru ca noi oamenii sa ne bucuram de ele, bineinteles cu anumite limite.

Nu inteleg cum vrei tu sa concepi copii fara placere. In afara daca ai sa folosesti metoda in vitro, nu stiu. Daca Dumnezeu vroia ca noi sa facem copii fara placere, atunci ar fi lasat ca sa ne inmultim prin diviziune, asexual, precum unele organisme primitive.

Reply With Quote