Am reusit sa inteleg opinia ta si ma felicit ca am zis explicit ce vreau, pentru ca am aflat astfel ca ,crezi in asocierea dintre impulsul dat de Duhul prin propovaduirea vestii cele noi a Invierii , cu revelatia cuvintelor directe ale Domnului.
Imi puneam doar problema meoriei apostollior, si ma mira foarte mult ca nu apar referiri explictie la evanghelie in secolul 1, poate exceptand sfarsitul secolului cu o referire in Didahia.
Macar din intamplare si tot scapau cateva, din zeci de mii de cuvinte scrise de la ei, in epistolele ramase, tot puteau sa fie cateva relatate ca fiind de la Domnul.
De altfel ,apostolul Pavel are cateva astfel de exprimari "am primit ca Domnul a zis..." dar sunt putine.
Ma amuza insa ca pana la sfarsit ai incercat sa tii sus demonstratia, ca si cum am vori in contradictoriu, iar in ultima fraza nu ai rezistat si m-ai banuit ca gandesc altfel.
Nu, nu gandesc altfel, iau lucrurile asa cum sunt, si pentru mine absenta referirilor directe ale apostolilor la Evanghelie, are o semnificatie, si ma straduiam sa o inteleg.
Si eu sunt constent de eforturile protestantilor catre sola scriptura, si aceasta observatie, ca apostolii nu au folosit direct evangheliile , nu e decat un argument impotriva lor.
Ma bucur insa ca simtul comun ne face sa gandim asemanator, si sunt curios si cum gandesc alte persoane.
|