Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Pacatul duce la dorinta de schimbare a vietii.
Dar aceasta schimbare trebuie sa fie radicala , o schimbare de perspectiva , altfel poti cadea iarasi usor.
|
Păcatul duce la orbire, la dependență, la posedare; conștientizarea păcatului, adică cercetarea cugetului, duce la dorința de schimbare doar dacă apare regretul, părerea de rău, care nu poate apărea dacă anterior nu a fost făcută o cateheză, o învățătură a Duhului Sfânt.
Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
A te trimite la un duhovnic e ca si cum ne am spala pe maini. Lecturi interesante despre aceasta patima si altele asemanatoare , discutii cu ceilalti , eu cred ca te pot ajuta in aceiasi masura.
Onanismul e o patima a singuratatii, a auto satisfacerii , si se rezolva prin deschidere si interactiune cu ceilalti, alaturi de efortul propriu.
Si chiar in planul luptei tale o parte e a ta , si 2 parti ale harului , deci nu singur poti izbandi, ci cerand mereu ajutor, si recunoscandu-ti neputinta si esecul vietii de pana acum
|
Duhovnicul Îl reprezintă pe Hristos, iar minimalizarea acestui aspect e ca și o desconsiderare a Lui.
Oare a se mărturisi duhovnicului e ca și cum ar vorbi cu tine? Sau, dacă o parte ar fi a lui, oare a vorbi cu alți 2 este tot ca și cum s-ar mărturisi lui Hristos?