Citat:
În prealabil postat de Cosmin190997
Hristos s'a înălțat...
Mă alarmez mai mult decât e cazul.
Aș vrea să redevin bărbat, daca o pot numi așa. Regret toată această viață pe care am trăit'o in acest păcat și de abia acum când m'am luat la trântă cu această patimă am înțeles cât de gravă este.
Vreau să știu dacă e posibil odată cu acesta lupta a mea cu abstinența totala să pot înfrunta greutățile vieții fără aceste somatizări?
Vă mulțumesc, Dumnezeu și Maica Domnului să vă ofere înțelepciune pentru a răspunde, iar mie milă și putere pentru a continua lupta.
|
Adevărat S-a înălțat!
Bine ai venit, Cosmin!
Foarte frumos acest nume al topicului pe care l-ai demarat și prin care, separat de tema restrânsă pe care ai nmărturisit-o tu, avem toți de învățat, deoarece toți suntem puși zilnic la încercare prin dorințele și nevoile trupești care ne solicită zilnic; am spus dorințe și nevoi fiindcă ambele ne solicită permanent, deși ele sunt foarte diferite și tot diferită este și atenția pe care noi le-o datorăm; cea mai ”vicleană” nevoie a trupului este foamea, fiindcă noi o pervertim prin dorința de a mânca cât mai gustos.
Dorințele, de cele mai multe ori, ar trebui evitate, pe când nevoile ar trebui satisfăcute doar din atenție pentru sănătate (foame, frig, odihnă); atât!
13. Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda.(1Cor10,13)
Din versetul de mai sus se înțelege că tu ai primit învățătura și puterea de a rezista, dar ai căzut, poate fiindcă n-ai avut duhovnic; eu am avut duhovnic și am căzut și eu. Dumnezeu vrea să te ridici și te ajută; și pe mine m-a ajutat doar după ce am cerut ajutor. Faptul că ai venit aici și te-ai deschis spunându-ne durerea ta este ca o mărturisire prin care vrei să te oprești conștientizând că ai greșit. Sunt multe alte cazuri în care nu apare pocăința. La tine a apărut, mulțumesc lui Dumnezeu(!), și de-acum ar trebui să te alarmezi să nu mai cazi, fiindcă recidiva ar aduce o pagubă mai mare decât o simplă cădere.
14. După aceasta Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău.(In5,14)
Se înțelege din cuvintele tale (foarte bine legate) că poți redeveni bărbatul care te-ai născut, pentru că bărbat este doar cel care totdeauna are stăpânire peste erecția lui.
Dacă singur nu ai rezistat, este cu adevărat recomandat să-ți cauți urgent un duhovnic fiindcă este scris:
5. Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.(In15,5)
Nu contează ce-ai făcut, contează ce faci de-acum!
62. Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uită îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu.(Lc9,62)
Cu alte cuvinte, cine vrea să are cu plugul ”țărâna trupului său” și să-l ordoneze și să-l disciplineze, ”să nu se uite îndărăt”, adică să nu mai facă ce-a făcut, pentru ca să-și merite locul în împărăția lui Dumnezeu.