Citat:
În prealabil postat de cozia
Mai sunt și cei care ascultă cu atenție Liturghia de pe internet, live, de la Catedrală Patriarhală sau de pe la mănăstiri.
Am cunoștințe care din diverse motive obiective efectiv nu pot să mai participa, dar le este foarte dragă Liturghia și astfel o ascultă pe telefon sau pe TV.
Eu unul nu văd nici o problemă în asta, iar când trebuie să se împărtășească Dumnezeu îi ajută, le oferă soluții.
|
Eu cred că B.O.R. se auto-sabotează cu treaba asta, în special după pandemie s-a văzut căderea spectaculară a prezenței, unii s-au obișnuit să nu meargă.
Nu cred ce scrie în acel articol de pe ortodox way că într-un oraș de mărimea Clujului, merg într-o Duminică obișnuită/în media anuală - deci nu ploaie torențială, nu frig mare, nu caniculă,nu sărbătoare mare în jur de 4.500 de oameni.
Eu cred că prezența e 10.000-15.000 cam așa, dar tot e puțin, plus că mai sunt oameni din orașele mari care iau mașina și merg la mănăstiri, mulți, indiferent cât ar fi carburantul, au duhovnic în mănăstire și se întâlnesc acolo.