Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Hai sa zic si eu 2 vorbe despre Bolojan daca tot am intrat.
A facut si bune si rele. M-am uitat si pe reddit unde sunt se presupune cei mai mari sustinatori ai lui , dar si acolo sunt parerile impartite.
Putem spune ca e un simbol al dorintei de schimbare si de normalizare , dar caile lui desi politicioase, sunt inca excesiv rationale .
Oamenii nu ii servesti doar alegand raul cel mai mic, ci darunidu-ti insusi mintea si conceptiile tale pentru ei.
|
Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Deci da, logica imi zice ca daca nu fac taieri ne ducem de rapa.
|
Nu că a făcut tăieri, a luat de la categorii vulnerabile și a mutat în zona lupilor - servicii secrete, ukraina șamd, deci ce ți se părea că tăia, dădea mai mult în altă parte.
Iar în exterior își croia o imagine de măcelar necesar, mare păcat că poporul chiar a crezut că ăsta e eficient
Uite aici un rezumat:
Creșteri în 2026: Bugetul Serviciului Român de Informații (SRI) este proiectat să crească cu aproximativ 14% în 2026 față de 2025, ajungând la o sumă de peste 5 miliarde lei (aproape 1 miliard de euro), conform proiectului de buget publicat.Creșteri în 2025: Proiectul bugetului pe 2025 a prevăzut creșteri pentru cele patru servicii secrete, cu procente cuprinse între 5% și 50%, cea mai mare majorare fiind raportată la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).Situația SRI: SRI a înregistrat credite bugetare mai mari cu peste 11% în 2025 față de 2024, ca urmare a finanțării unor proiecte PNRR și a majorării cheltuielilor de personal cu peste 8%.Serviciul de Informații Externe (SIE): Bugetul SIE pentru 2026 a fost propus cu o creștere ușoară, de 0,85%, față de execuția preliminară a anului 2025.
După cum vezi a crescut progresiv an de an, în timp ce nouă ni se servea minciuna că se fac reduceri de cheltuieli, deci s-a mărit cu 14% față de altă mărire de minim 5% anul trecut.
Mărirea-măririi.
Trebuie să ai un tupeu de borfaș - mă refer la premier să prezinți tăierile de la bugetul educației, gravide și impozitarea imobilelor persoanelor cu handicap ca pe o necesitate, în timp ce împarți către o altă țară unde nu mai ai controlul banilor și transparență și servicii/structuri de forță - netransparente, nedemocratice.