Citat:
În prealabil postat de Iorest
Eu vb de o școală de yoga, care se declară așa, să știi că în afară de noi, în rest mulți sunt curioși de yoga, și ezoterism, un târg de ezoterism de ex are mii de vizitatori într-o localitate într-o perioadă de funcționare scurtă.
Diferența e că unii zic că fac doar exerciții fizice hatha yoga sau așa ceva și alții intră și în filosofie, studiază noțiuni de sanscrită etc.
Nu știu cum o fi, nu m-am interesat, mi-a zis cineva să merg, dar e clar că acolo există riscul să se facă niște tehnici de prelucrare mentală avansate.
Păi eu știu pe cineva care prin yoga a fost la voluntariat în India un an sau așa cva, nu mă interesează prea mult aspectul.
Ideea e că ei jerfesc mai mult, unii din ei pt structura lor de învățături, decât noi pt ortodoxie.
Adică o credință strâmbă te învață să împarți cu altul, să te ajuți, să fii non-violent, să nu mănânci carne, dar în ortodoxie văd la cei practicanți multă răceală, indiferență, zonă de confort în cel mai bun caz, ca să nu zic de judecată, prejudecată, răutate disimulată în bună intenție etc.
|
Pai cum sa nu imparta mâncarea când ei impart femeile?! Nu spun ca fac asta toți,si nu de la început, ci după ceva timp,când devin destul de "eliberați " de ego si reușesc sa se bucure când partenera / partenerul schimba pe banda rulanta relațiile. Ca deh...doar iubirea nu e gelozie si atașament,cum ii învață marele eliberat.
Mai țin legatura cu 2-3 persoane de pe acolo, una săraca a ajuns instructoare. Nu știu cum a avansat dar mi-a povestit când era cursanta ca instructoarea ei de atunci punea presiune mereu pe ea sa meargă la Paris sa experimenteze starea de orgasm cosmic pe care o poate da numai Grig, arzând ani de lucru spiritual si karma. Intrau la Grig pe banda rulanta ca putea sa susțină multe partenere prin măiestria retenției lichidului seminal.
Ca sa vad in lista cu link-ul de cursuri pe care am pus-o ca acea instructoare a fost mutata in alt oraș.
In fine....oricum discutia nu are rost cu ei, am vorbit cu ea mult,a mers si la Frasinei sa se spovedească-asta daca nu m-a mințit cumva- dar nu cred ca a spus adevărul. Imi spunea mereu ca ea nu zice la spovedit ca face yoga pentru ca yoga nu e păcat, ci pacat e sa faci pe cineva sa sufere.
Ideea e ca daca cineva apuca mulți ani acolo nu mai are cum ieși. Meditează cu poza lui Grig, i se roagă si el ii "raspunde", il visează, o ghidează. Normal ca daca a ajuns sa il vadă in tot si toate creierul ii generează doar persoana lui. Poate sa ii spună toata planeta adevărul, ea știe cine e el.... Inutil i-am explicat ca desfrâul sub masca eliberării de limitările ego-ului o sa ii distrugă ființa si viața, familia si copilul. Si cate nu or fi ca ea...
N-am mai vorbit cu ea demult, s-a mutat in București in ashram. De atunci nu mai știu nimic.
Cred ca ar trebui arestați toți instructorii care fac proxenetism mascat( de când l-au arestat pe guru nu mai este cu dedicație protagonist). Asa s-ar spulbera o data miscarea asta.
Știu ca suna a inchizitie dar legea ar trebui aplicata.
Probabil statul lasa sa moara lent si sigur miscarea. Dar pana atunci face victime in continuare.