Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Cursurile astea sunt denumite altfel, ceva gen terapie integrativa, holistica etc. De ce? Sa nu opui rezistenta, te acapareaza treptat, pana pun gheara pe tine.
Daca ar spune ca e yoga direct nu s-ar mai duce lumea.
|
Eu vb de o școală de yoga, care se declară așa, să știi că în afară de noi, în rest mulți sunt curioși de yoga, și ezoterism, un târg de ezoterism de ex are mii de vizitatori într-o localitate într-o perioadă de funcționare scurtă.
Diferența e că unii zic că fac doar exerciții fizice hatha yoga sau așa ceva și alții intră și în filosofie, studiază noțiuni de sanscrită etc.
Citat:
Pretul, probabil dupa talentele "maestrilor" De exemplu vad pe o factura cu tot cu tva 5200 lei. "Doctorii" astia sunt de fapt niste yoghini sub acoperire, care au devenit antreprenori.
|
Nu știu cum o fi, nu m-am interesat, mi-a zis cineva să merg, dar e clar că acolo există riscul să se facă niște tehnici de prelucrare mentală avansate.
Citat:
Ce vorbesti tu, aia e latura vizibila, romantica sa zic asa, am si eu un prieten care-si petrece timpul prin tari asiatice, ne mai uram la multi ani si imi trimite poze de acolo din cand in cand. Nu vorbesc de genul asta aici.
Asta cu iubirea si dragostea la yoghini, e o chestie indusa, mai mult de suprafata, e doar o simulare.
|
Păi eu știu pe cineva care prin yoga a fost la voluntariat în India un an sau așa cva, nu mă interesează prea mult aspectul.
Ideea e că ei jerfesc mai mult, unii din ei pt structura lor de învățături, decât noi pt ortodoxie.
Adică o credință strâmbă te învață să împarți cu altul, să te ajuți, să fii non-violent, să nu mănânci carne, dar în ortodoxie văd la cei practicanți multă răceală, indiferență, zonă de confort în cel mai bun caz, ca să nu zic de judecată, prejudecată, răutate disimulată în bună intenție etc.