Subiect: Despre Paganism
View Single Post
Vechi 24.04.2026, 08:21:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Motivul pentru care au viața comunitară extrem de activă și copleșitoare este LIANTUL numit sărăcia.

Înainte de 89 și noi eram destul de uniți și apropiați, sărăcia reușind destul de zdravăn să ne înfrățească. Mai ales pe la blocuri, dinamica socială se manifestă ca intr o mare familie. Aproape zilnic vedeai vecini care urca și coboară pe scări la alți vecini cu farfurii cu tot felul, cafele, cozonaci.

Așa ca pentru cei câțiva de aici care tremură în bocancii lor.., și se simte aici pe forum…
Nu va temeți, wef ul are dreptate în privința ideii ca:
“ Nu veți avea nimic, dar veți fi mai prietenosi( zic eu) :)) și mai realiști.
Nu știu dacă asta e, pare mai degrabă o neagonisire de bună-voie asta am vrut să zic, probabil cursanții nu sunt foarte bogați mare parte dintre ei, deci asta că vânează oameni bogați să le ia banii pe cursuri nu se aplică neapărat.

Și cred că e și în învățătura lor să împartă mâncarea, munca la comun, să stea în spații comunitare, să nu fie prinși de un loc geografic, oraș, sat, și să aibă dispoziție să călătorească.

Mai e și învățătura cu non-violența, neconsumul de carne, mă rog, e clar că o parte dintre ei sunt niște oameni buni care și-au ales o cale greșită.