View Single Post
Vechi 22.04.2026, 21:17:05
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
Trebuie să rezolv unitatea revelației, raportul dintre iudaism, Islam și creștinism la nivelul de Revelație și toate elementele de natură umană care au intervenit asupra ei.
Si cum intentionezi sa le rezolvi ?

Revelatia ,nu de aceea e revelatie, ca depaseste mintea umana?

Tu incerci cumva pe cale rationala gasind diferite echivalente intre ele, si prezentand rational pro si contra la fiecare.

Dar dificultatea ta de ani intregi de acum, va fi ca arbitrul va fi mereu mintea ta .

Stiu pentru ca la fel si eu mi-am asumat sa rezolv.

Faptul ca ai mai multa informatie ca mine poate fi chiar o piedica,nu neaparat un avantaj, caci ideile care vor trage de tine vor fi si mai multe.

" Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"

Tu incerci cumva sa il descoperi singur pe Dumnezeu , si uneori , dupa multi ani se lasa descoperit ,dar prin chinuiala multa si abandonul tau in cele din urma.

Eu iti propun sa treci direct la subiectul 2, cum au afectat oamenii revelatia, ca ai mai multe sanse, ca asa macar cu jumatate de idee accepti ca exista revelatia.

Te inhami la un drum greu asa ca instinctul tau e sanatos, incearca sa nu fugi de oameni , caci asta iti poate scurta chinuiala.

Ce e strident in ce zic eu este ca vorbesc de chinuiala.
Ori tu in ideiile tale nu simti chinuiala ,ci placere.

Dar e o placere inselatoare aceasta ca simti ca domini lucrurile si ca ele se supun ratiunii.

Ratiunea e buna, dar insoteste-o mai mult cu pareri din exterior , ca sa isi vada limitele.
Reply With Quote