View Single Post
Vechi 22.04.2026, 16:06:54
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

33, dar este irelevantă vârstă,și sincer nu vad nicio imaturitate in ce spun eu!

Dacă o luăm așa,atunci la 15 ani,eram Moș în gândire față de acum!

Revolta nu este semnul imaturității, chiar dimpotrivă!

Am spus de destule ori,eu sunt pe linia Sfântului Siluan Athonitul, continuat de Sofronie Saharov, Zaharia Zaharou,și Rafail Noica la noi.

Asta ar fi firul Ortodoxiei moderne pe care m-am pliat,sau focarul modern de sfințenie de unde m-am adapat multe vreme.

Am inceput cu Părintele Cleopa și Părintele Porfirie, însă Siluan Athonitul,a vorbit direct inimi mele,cel mai dens.

Și exact asta am văzut și la Sofronie,și implicit la Rafail Noica.

Probabil ar fi o portiță pentru mine, spre Ortodoxie!

Însă mai am treabă în luptele acestea, și după revin în duhul ortodoxiei.

Trebuie să rezolv unitatea revelației, raportul dintre iudaism, Islam și creștinism la nivelul de Revelație și toate elementele de natură umană care au intervenit asupra ei.

Abia după mă voi ocupa de lucrarea lui Dumnezeu, înafara revelații biblice,și văzută exclusiv prin intermediul Ortodoxiei!

Însă, pentru a repara, să zicem, atât interiorul meu, cât și pagubele "eretice" prin care pare că am răspândit, prea mult pe linii nu prea ortodoxe.

Aș vrea să îmi pun "energia",și timpul, încă disponibil o vreme, până mă aglomerează iar chestiile lumești,in slujba Ortodoxiei.

Poate se leagă ceva și de mine, dacă mă apuc iar de studiul și eventual trăirea ei.

Aș cere de la tine, CristianR,și Iustin,voi fiind cei mai activi ortodocși de pe forum acum.

Deci aș cere 3 teme 100% ortodoxe,pe care să le studiez și analizez, după le postez și analizăm împreună.

Eu voi încerca să le studiez in duh ortodox,pe cât pot și dacă mai am ceva din el.

Last edited by Seraphim7; 22.04.2026 at 16:38:03.
Reply With Quote