View Single Post
Vechi 21.04.2026, 11:37:12
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
"Reforma" a existat în Creștinism,încă de la început, începând cu Arie, Nestorie, Donatiștii.
Mie nu mi a placut deloc reforma lui Arie (si a celorlalti)
Eu am citit Biblia de unul singur si am ramas cu convingerea ca Iisus a fost Fiul lui Dumnezeu , desi nu intelegeam eu prea vbine ce e aia.
Ulterior Ortodoxia mi a confirmat mai mult decat atat ,ca e Dumnezeu in persoana, om si Dumnezeu in acelasi timp
Si ca Maica Sa e Maica chiar a lui Dumnezeu, nu a altcuiva, nu a unui om.
Pe cand Ortodoxia a ridicat moralul celalte doar il coborau, plecand nu e asa , de la citate din NT. Ca nu e E chiar Dumnezeu, ca e si El pe acolo etc.

Atat de personale erau scrierile ,si atat de in afara crestinismului, ca mi se facea rau fizic dupa ce le citeam, probabil si pentru ca eram eu obisnuit cu cealalta varianta, dar era ca diferenta intre scrieri de la Dumnezeu si scrieri de la oameni

Asa ca nu dau 2 bani pe ratiune in teologie,daca nu are spiritul aratarii directe a lui Diumnezeu prin intrupare.

Ca s-au kilarit intre ei? De eretici stim sigur ca au facut excese, mai ales cand ajungea vreun imparat de al lor.

Apoi si cuciadele si ce zici de catolici au aparut tot la schismaticii catolici, tocmai pentru ca incet au renuntat si ei la har, si au devenit umani, atujnci cand au inceput sa inlocuiasca vocea Duhului cu chestii vizibil umane. Si s-a si vazut rasplata ca asta a dus la dezbinare.

Ortodocsii tinandu se de Traditie,implicit s-au tinut si de Duhul
Reply With Quote