Citat:
|
În prealabil postat de cozia
"Despre Avva Ioan Persul se spune că ieșind odată din chilie a văzut un călugăr care păcătuia cu un copil, dar întorcîndu-și privirea, și-a continuat drumul, zicînd în sinea sa: ,Dacă Dumnezeu, care vede toate, Îl vede și nu-l arde, cine sînt eu ca să-l osîndesc?"
|
Imi place cum a reactionat Avva Ioan Persul, un calugar cu adevarat smerit si care s-a ferit de judecata chiar si in gandul lui; dar mai stiu si eu tot asa o intimplare cu un calugar care mergand noaptea printr-un satulet, a vazut la un moment dat cum un baiat si o fata faceau perversiuni sexuale, si vazandu-i acest calugar s-a intristat si a inceput sa se roage la Dumnezeu pentru ei, dar ca si cum pacatul ar fi fost si al lui, ca oare suntem noi mai presus cu ceva decat ceilalti? Si asa rugandu-se cu pocainta in suflet pentru pacatele celor doi, i s-a aratat ingerul Domnului spunandu-i ca numele lui a fost scris in Cartea Vietii, pentru ca nu a judecat la vederea acelei scene, ci mai mult s-a smerit, nelasand mandria sa-i cuprinda sufletul ca el nu pacatuieste ca cei doi!(Sa luam aminte).
Nu stiu cat de adevarate sunt aceste povestioare, dar pe mine nu ma intereseaza daca sunt adevarate sau nu, ci ma intereseaza ca avem de luat notite din aceste pilde si sa le aplicam si in trairea noastra de zi cu zi!