View Single Post
Vechi 15.04.2026, 08:09:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Acele tabere de post (despre care am auzit și eu) mi se pare că au fost demarate mai mult din spirit comercial, cu scopul de a mai umple o mică nișă aducătoare de profit, în speranța creșterii interesului mulțimii în urma obținerii de vindecări/însănătoșiri în afara sistemului de sănătate, speculând oarecum o calitate a organismului omenesc, autofagia, adică consumarea de către organismul omenesc ”înfometat” (în post) a propriului țesut biologic ca hrană începând cu celulele cele mai nesănătoase, astfel purificându-se.
Nu cred că aceste tabere aduc mult profit, mai mult profit ai să îndopi oamenii cu chimie pharma și să aibă o nevoie recurentă de a se îndopa cu hap-uri.

Tocmai că postul e una dintre metodele terapeutice eficiente calitate-preț, de altfel dacă observi nimeni nu a făcut profilaxie reală pe diferite afecțiuni răspândite printre cetățeni, în România.

A fost doar gargară, nu există o știință integrată legată de bolile de metabolism și prevenția lor, nu se predă în școli nutriție, așazisele măsuri de taxare a zahărului, cipsurilor și altele de genul sunt menite să aducă niște profit la buget.
Altfel le dezintegrau din fașă anumite alimente procesate și aditivi alimentari prin lege scria ce pot conține alimentele și ce nu sau cum se obțin lanțul de producție și prelucrare

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Cred că se poate înțelege destul de bine, citind Romani14, de ce nimeni nu a scris deja un ghid despre post, pentru același motiv pentru care nimeni nu a desenat până acum un chip al lui Dumnezeu, fiindcă omul este subiectiv și comentează la orice, astfel că desăvârșirea e dincolo de orice chip.
Omul poate fi subiectiv, măcar cine vrea să se inspire are un punct de plecare pe care după îl adaptează pe stilul lui de viață, program de lucru, stil de somn.

Citat:
Dacă postul ar fi instituit pentru a obține beneficii, ghidul ar trebui să conducă irevocabil la rezultate garantate, altfel urmând a aduna mai mult blesteme. Postul deci, nu promite nimic, un contra-argument solid fiind orice opinie medicală.

3. Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.(Rom14,3)

Mă bucur că ai găsit în Remus Emilian un ajutor care te susține.
Nu am vb cu Emilian, doar am mai luat ce e bun de pe pagina lui, referitor la post în cazul de față.
Dar și în general am văzut că-și făcuse casa altar cu multe candele, icoane mari, avea printați toți sfinții zilei și îi punea pe un fel de tetrapod sau amvon, citindu-le troparul e primul la care văd așa ceva.
Are o investiție părerea mea de cel puțin 1.000 de euro numai în cărți, avea mai toate cărțile folosite la slujbă Mineiul, Apostolul,Ceaslovul mare, Acatistierul Mare, Evanghelia ferecată în argint -se antrenează tot timpul.

Uită-te ce scump e numai să-ți iei cărțile din care trebuie să înveți ca și cântăreț în strană, diacon și apoi preot.

Probabil sunt mult mai mulți oameni care fac asta, de la care s-a inspirat și el, dar nu vor să arate și atunci înveți de la cel care vrea să arate câte ceva.

Last edited by Iorest; 15.04.2026 at 08:25:45.
Reply With Quote