Citat:
În prealabil postat de CristianR
Având în vedere că postul nu este scop în sine, ci este menit să aducă roade duhovnicești în cei care-l țin, ar fi de folos dacă vrei să ne împărtășești câte ceva din efectele pe care aceste zile de nevoință (de la începutul Postului Mare) le-au avut asupra ta,
|
O să revin la subiect fiindcă mi se pare interesant, practic nu e mândrie fiindcă nu mă știe lumea ca persoană publică, mai degrabă e un jurnal de parcurs ca și cum încerci să faci alpinism și povestești eșecuri, reușite, reconfigurări de strategie și traseu, necunoscute...
Dar momentan mi se pare senzațional Remus-Emilian cu ultima postare pe subiect - postul:
https://www.facebook.com/emilian.rem...fwoSq6bn9uRdHl
A 5-a zi de Sfânt Post negru.
N-am ieșit din casă. Doar așa reușesc. Zăvorât. Mi-e tare sete.
Și azi m-am rugat 12 ore. Harul e peste cuvinte. Mai mult mi-e sete de Tine Doamne!
Rugați-vă cât mai multe ore. Cu toată ființa. Cel mai mult vrea Dumnezeu Treime Iubire de la noi timpul nostru.
___
Din câte se vede el a avut zile când s-a rugat practic jumătate din zi, are o meserie care-i permite să stea acasă în săptămâna Patimilor - profesor preuniversitar - vacanțe școlare uriașe pe care niciun om din mediul privat nu și-l permite timp liber fără să fie penalizat la salariu.
Pt unul din privat care ia sub 4.000 de lei în mână să-l mai arzi că-și ia libere neplătite e deja greu orice ban pierdut, Emilian ia 5.000 de lei în mână ca prof de religie și are vacanță 62 de zile pe an - adică aprox 3 luni și încă o lună în care merge și face treburi administrative, ședințe, dar nu cred că stă 8 ore pe zi la pontaj cum stăm noi ăștia din privat, urmăriți când venim și când plecăm.
Eu nu am, am avut zile când a trebuit să alerg și am avut inclusiv muncă fizică câteva ore pe zi care apăsa.
Mi se pare intersant cât a slăbit de când e Postul.