View Single Post
Vechi 07.04.2026, 08:57:29
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Problema este că de-a lungul timpului lumea a rumegat,consumat, reformat, cugetat și urmat o informație prezentată drept Adevăr Suprem.

Însă în esență a primit un produs uman amestecat cu frânturi de Revelație incompletă,sau reformulată sau trecută prin filtre manipulative.

Practic REVELAȚIA a devenit o Unealtă de control!

Ca și cum am descoperit un izvor de unde curge apă, însă am îngrădit fântână și o dau cu porția,cui vreau, când vreau, daca vreau și în ce condiții vreau.

Deși fântână nu e a mea!

Ne chinuim să înțelegem Scripturile de 2000 de ani, tocmai pentru că canonul biblic este INCOMPLET.

Nu-i vorba că Dumnezeu nu vrea ca tu sa nu înțelegi mesajul,sau că trebuie să ți-l explice altcineva.

Pur și simplu textul a fost cenzurat încă de la început,cel puțin Noul Testament!

Multe cărți ale Noului Testament,nici măcar nu sunt REVELAȚIE,cu sunt pur construcții umane!

Iar adevăratele Cărți Revelate ce ar fi trebuit adăugate Bibliei au fost dinadins excluse, majoritatea sunt cunoscute sub numele de apocrife.

Însă așa cum am spus,va urma un topic dedicat acestui subiect.

Toată puderia asta de secte, culte, mișcări creștine a apărut tocmai din aceste motive și majoritatea s-au desprins din Biserica Catolică.

Deci un cult neoprotestant,are zero legături cu Biserica Ortodoxă,care așa cum am spus, deși în esență parte a acestui program de cenzură a mesajului original al lui Iisus,și de perpetuare a Romei de Răsărit, totuși a păstrat măcar parfumul acelor vremuri,a păstrat chiar și fragmentat fărâme din Creștinismul Original.

Însă protestantismul pur și simplu a luat un canon biblic cenzurat,și a fugit cu el, după care fiecare l-a interpretat cum a vrut.

Practic ei dețin un adevăr la mâna a 3-a,a 4-a și se erijează că deținători de Adevăr Prim!

Degeaba îmi vi tu cu un Canon Biblic,deja cenzurat, incomplet,cu un nou Testament, jumătate revelații deasemenea cenzurate și jumătate creații umane și mă întrebi dacă vreau să-l cunosc pe Hristos!

Din păcate această este peisajul creștin actual