View Single Post
Vechi 04.04.2026, 04:54:24
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Continui pe acest topic început mai demult fiindcă este direct legat de el,ce tratet in continuare,nu l-am reciti,deci este posibil să mă repet probabil.

Deci concret și extrem de pragmatic ce înseamnă comoară în cer și cum o poți obține.

Fiindcă pare investiție cea mai relevantă pe care o poți face pentru a găsi ceva, dacă totuși te interesează să mergi in Cer.

Cerul este de fapt un alt nivel de existență,o alta lumea,unde ne vom continua existența în mod activ.

Adică fiecare va avea ocupație la fel că și aici, practic ducem și acolo o viață,cu rutină.

Cu diferite niveluri, ranguri, guvernant, societate, poate și diferite niveluri de bogăție.

Practic ți se spune că poți încă de aici să-ți influențezi statul acolo, să-ți ridici averea.

Practic ce faci aici are rezonanță acolo și probabil învers.

Matei 19:21
„Vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer.”

Aici vedem un exemplu concret!

Practic sa renunți la ceva aici îți face practic o infuzie de capital dincolo.

Luca 12:33
„Vindeți ce aveți și dați milostenie… o comoară nesecată în ceruri.”

Din nou, același îndemn,cu aceeași infuzie de capital,și aici se solidifică argumentul.

Matei 6:1
„Luați seama să nu vă îndepliniți neprihănirea… ca să fiți văzuți de oameni; altfel nu veți avea răsplată…”

Totuși nu orice renunțare are automat infuzie dincolo.

A pus și condiții!

Adică dacă renunți la ceva pentru o răsplată tot aici, n-ai făcut nimic.

Mare atenție!

Matei 5:11-12
„Ferice va fi de voi… bucurați-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri.”

N-ai bani, n-ai averi la care sa renunți?

Nu-i probleme, poți plăti și în alte moduri.

Iată condițiile:

Matei 5:10-11 VDC
[10] Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! [11] Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!

Par grele?

Băi,dar merită zic eu….

Coloseni 3:23-24
„Orice faceți… ca pentru Domnul… veți primi răsplata moștenirii.”

1 Petru 1:3-4 VDC
[3] Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie [4] și la o moștenire nestricăcioasă și neîntinată și care nu se poate veșteji, păstrată în ceruri pentru voi.

Ultimele două pasaje, în special ultimul vorbesc foarte PUTERNIC,VIU, Convingător….

Deci toată esența acestora este despre CER!

Cade greu peste oameni să înțeleagă că noi trebuie să “urcăm” spre Dumnezeu,nu să-l coborâm pe El la starea, nevoile și “casa “ noastră.

Evrei 10:34

„Știind că aveți în ceruri o avuție mai bună și care dăinuiește.”

Acuma nu știu cum văd asta cei care consideră că aceste “averi” sunt puse acolo așa fictiv,sau sunt averi care pot fi transferate pe Pământ,sau pur și simplu suntem toți anihilați și aruncați în iezerul de foc…

Atunci de ce ar mai vorbi în mod repetat despre aceste averi,comori, răsplătiri care ne așteaptă în împărăția cerurilor?

Practic dacă aceste lucruri sunt simple fantezii, așa că nu are rost să credem nici în relevanța celorlalte aspecte din Biblie, dacă nu le considerăm reale nici pe acestea…

Însă hai sa exploatăm mai adânc ce înseamnă aceasta împărăție!