Acuma totuși să continui pe firul inițial al topicului…
Așa cum am spus, topicul se adresează în primul rând celor care s-au confruntat,se confruntă sau se vor confrunta cu situații oarecum similare cu ale mele.
Persoane care caută,dar pare că nu găsesc,iar când totuși găsesc ceva, inițial îl acceptă,dar după imediat îl descompun și-l aruncă sau fug de ce au găsit.
Persoane care sunt ca “nuca in perete” cam oriunde.
Cei care nu se pot integra!
Cei care lupta permanent cu ei înșiși în primul rând, și după cu orice și oricine!
Cei care greșesc,taie în carne vie fără să măsoare,cei care provoacă,se revolta,nu iau nimic de-a gata niciodată ce li se oferă…
Etc și etc…. Adică ați prins ideea..
Un mic sfat pentru voi!
Nu mai spuneți nimănui NIMIC!
Oamenii ca noi sunt “aruncați” din împărăție!
Și cam de oriunde, fiindcă nu se integrează nicăieri.
Dacă oriunde te duci tu vrei să “reformezi” totul,vei doar părțile neplăcute,ești mereu critic,nemilos etc.
Îți mai spun un mic SECRET!
De fapt,nu ți-l poți spune fiindcă de aia este Secret, însă există o Cale.
Până la urmă o să-ți dai singur seama despre ea, însă depinde dacă vei dori sa o accepți.
Eu unul am refuzat-o constant, că dealtfel orice altceva.
Însă lupta deschisă,de unul singur,pe un front al “inamicului” este curaj,dar și mare prostie.
În general toți rebelii singuratici sunt înfrânți, reduși la tăcere, izolați etc.
Eu unul , în privința Creștinismului, n-am fost niciodată compatibil cu el,cea mai mare parte am luptat împotriva lui.
Însă până la urmă ajungi să-ți cunoști mai bine dușmanii, decât prietenii,mai ales că inițial mi-a fost prieten.
Însă până la urmă am redus Creștinismul doar la Biserica Catolică și cea Ortodoxă, desigur cu toate ramurile lor istorice, Coptă etc.
Restul nu le-am putut diferențiază cu nimic de “revoltele” mele.
Adică după acest concept, oricine poate interpreta creștinismul “la liber”.
Însă deja aici intrăm în miezul rătăcirilor…
Totuși eu îmi închei cam in acest topic “cariera” de peste un deceniu de “forumist” cel puțin,pe teme creștine.
Probabil voi mai scrie pe forum însă pe cu totul alte teme,religii,etc, desigur cât de cât obiectiv.
Referitor la Biserica Ortodoxă și Catolică, însă în special cea Ortodoxă,va rămâne mereu în sufletul meu fiindcă am iubit-o,am urât-o, m-am luptat împotriva ei,etc.
Însă acest capitol extrem de extins trebuie închis!
Și cam ăsta este un alt sfat important pentru cei aflați în situații de genul.
Când trebuie pus punct,nu pe virgulă,semnul întrebării, semnul exclamării sau nimic altceva.
Pune Punct și Gata.