View Single Post
Vechi 27.02.2026, 23:42:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
1.SOLA SCRIPTURA
Am observat acest curent,in care am căzut și eu in ultimii ani,și inclus mulți clerici și ierarhi ortodocși.
Nu am văzut niciun ierarh, patriarh, episcop, sau mitropolit să fie de părerea asta, nu în BOR.
Au fost câțiva foști preoți cred că-i numeri pe degetele de la o mână care au împânzit internetul, cu versiunea lor, nu se spune ce abateri, căderi, nereguli, au avut, sau ce carierism urmăreau ei când s-au apucat de preoție.

Până la urmă ispita financiară, arghirofilia, e una dintre cele 3 mari ispite descrise de Sfântul Ioan Gură de Aur în tratatul despre preoție.

Citat:
Mai puțin am văzut asta în mediul catolic,care este mai vertical!
Parcă era un tip greco-catolic, unul ce avea canal youtube și își făcuse un fel de asociație bisericească, Dani Sfart și el o dădea cu sola scriptura.

Citat:
S-au preluat acest obicei de a umbla cu Biblia la purtător și această bătălie a citatelor biblice și a raportării a orice aspect la în pasaj biblic.
Din ce am observat părintele Cleopa știa Biblia pe de rost, dar folosea integral Biblie plus predanie.

Citat:
Vreau deasemenea să atrag atenția asupra unei mari capcane în care am cazut extrem de multe ori și pe care un coleg de forum,a menționat-o (CristianR) ,și deasemenea alt coleg de forum o știe extrem de bine(Iorest).
De vreo 10-15 ani am observat această fervoare a ta, activată în special în posturi care au încărcătură mare spirituală, niciodată prin concedii sau alt timp liber.
Chiar mă mira câtă energie ai să te ții de postări, având în vedere că ai și loc de muncă și alte obligații gospodărești, plus întreținerea unei mașini, de plătit impozite șamd.

Citat:
Tocmai aceste “întoarceri” ale celor tulburați, instabili, luptați etc.
Până la urmă toți au anumite căutări, chestia era că e bine să tragi și linie la un moment dat.