Ma bucur ca te-a luminat Dumnezeu si aceiasi minte si aceiasi persoana, vorbeste acum din alt duh.
Asta ne da prilej de meditatie: cat de relative sunt gandurile noastre , si cum trebuie sa ne lipim cu totul de Adevar.
Sa cautam mai putin la noi insine si mai mult la Adevarul obiectiv, acela care e acceptat de majoritatea celorlalti, si care a fost de la inceput.
Biserica e una singura intradevar , dar sunt curios cum ai (re) ajuns la concluzia asta.
Pentru ca si eu am avut aceasta intoarcere in interiorul meu la credinta in Biserica (nu ca as fi fost plecat vreo clipa) , iar la mine s-a produs prin reamintirea rolului Duhului Sfant , alaturi de Hristos.
Astfel nici Cuvantul lui Dumnezeu , Evanghelia, nu e scazuta cu nimic, este in contiinuare de aceiasi importanta cu Traditia. Fizic Cuvantul a aparut din Traditie.
Dar revelatia este in continuarea prin Cuvantul lui Duumnezeu consfintit apoi in evanghelii.
Decat sa ne indeletnicim sa le separam , cel mai bine e sa le pretuim pe amandoua, fiecare in sectorul ei. Cuvantul ne da acces direct la Dumnezeu.
Iar Duhul Sfant ne da pe de o parte intelegerea lui ,pe de alta parte, prin Biserica , ne da Traditia , care este viata Cuvantului.
Hristos este totul si in toate , iar Duhul Sfant ne poarta nevazut catre Hristos, prin Biserica.
|