Citat:
În prealabil postat de CristianR
Poți găsi proteină sănătoasă și în hrana de post, dacă mergi mult pe leguminoase (fasole boabe, năut, linte, mazăre) și diverse semințe (de cânepă, dovleac, migdale, floarea-soarelui, alune, nuci). Texturatul de soia, iarăși are multe proteine. Și mai sunt și pudre proteice vegane, chiar și fără E-uri.
|
Da, dar e greu de înțeles din afară, pt oamenii care nu au practicat niciodată postul, nici măcar Miercurea și Vinerea.
Azi de pildă am mâncat fasole fără ulei cu varză de la butoi, dezavantaj varza dă sete, mi-a fost sete la canon deși e frig afară.
Alt lucru bun, strugurii, am găsit din Republica Moldova, din Africa de Sud nu mănânc și parcă e destul un ciorchine să tragi putere.
Lucruri bune derulând - am reușit să țin săptămâna brânzei și asta m-a ajutat să forțez acele 2 zile fără apă, fără mâncare.
Dacă mai țineam erau 2 zile jumate sau mai mult până se termina Liturghia darurilor mai înainte sfințite, nici nu știu miercuri - prima săptămână din Postul mare, cum și la cât se mânâncă.
Dacă mâncam carne în săptămâna lăsatului sec de carne, nu aș mai fi reușit să nu mânânc nimic Luni-Marți, fiindcă e o cădere prea mare de la sățietatea cărnii la nimic 48 h.
În alți ani de pildă, am mai mâncat carne în săptămâna premergătoare postului, chiar dacă nu zilnic.
Lucruri rele după 48 h am mâncat ciocolată neagră 90% cacao, 2 dreptunghiuri, imediat după ora 24 și aici deja a fost țeapă că untul de ciocolată nu e ce trebuie.
Citat:
În prealabil postat de CristianR
Decât leșinat tot timpul, fără putere de muncă, eu cred că mai bine recurgi la sursele astea de proteine și chiar de uleiuri vegetale (inclusiv măsline naturale).
|
Depinde de fiecare, creierul nu e obișnuit, cred că pe la finele celei de-a doua săptămâni deja o să fie altfel, nu e vb de a sta sleit toată ziua, creierul e neantrenat.
Cred că te ia moleșeala dacă stai pe calculator, internet, tv, și îți vine să dormi, deci trebuie mișcare.