Am incercat timp de cateva zile sa ma integrez intr-un grup sa zicem mai radical de pe telegram , ca nici nu l-as numi suveranist , mai degraba pro-rus, pentru ca avea tenta mai globalista, dar nu am reusit.
Scopul meu era sa incerca sa le arat ca daca ar folosi un limbaj mai pasnic si mai multe detalii despre stirile cu tenta conspirationista , si care erau date cu un grad de certitudine absolut de catre ei , ar avea mai mult succes .
Dar pana la urma chiar mi s-a facut dor de cei mult mai moderati de pe aici.
Jigniri si violenta non stop , indemnuri mai in gluma mai in serios la exterminare reala a tot ce le pare lor atat de ticalosit, lipsa orcarei indoieli asupra torentului de informatii pe care se bazeaza, ca si cum ar fi fapte absolut sigure, ura viscerala fata de occident, lipsa solutiilor , adica ce ar face dupa ce ar reusi sa dea jos clasa conduc atoare actuala. Pana la urma am inteles ca e vazuta ca un fel de revolutie, deci de aceea nu sunt planuri, pentru ca se urmareste schimbarea din radacini a ce exista in prezent, nu o cosmetizare.
Eu nu am fost duplicitar sau sub acoperire, pentru ca si eu cred in rolul novator al Rusiei, care a inceput de la un razboi de reintregire a unor teritorii istorice, si a sfarsit in trezirea unei revolutii spirituale, dar la fel de bine cred ca si ideea de uniune europeana isi merita sansa ei , ca ne-au ajutat acesti ani si nu neaprat ca ne au furat trilioane cum ziceau ei
Si cred ca pe viitor rolul ucrainiebilor e mult mai potrivit langa rusi , ca popor cu radacini comune , dupa ce se mai sting ecourile acestui razboi.
Si de asemenea ca noi ar trebui sa fim echilibrati si prieteni cu toate popoarele
Au fost totusi si puncte bune, chiar e libertate acolo , adica nu m-au banat desi i am indrumat non stop la cumpatare si echilibru,dar ma mai jigneau, zicand ca sunt incoerent.
In plus am vazut ca sareau in apararea Orotodoxiei cand mai veneau tot felul cu alte idei.
Am ramas cu impresia accentuata a unui sfarsit de lume, o stare de disperare si de nedreptate pronuntata , raspandita in toate partile.
Nu cred ca e doar o manipulare, desi suna mult a propaganda de razboi rusa, cred ca e ceva mai profund, lumea isi pierde reperele , e o frenezie in a propune altele noi dar neclare, si in primul rand in a demola tot ce exista.
Putini mai sunt cei care apara lumea actuala , nici macar proeuropeni cu state vechi nu mai cred in ea, caci e vizibila si aparitia unor noi forte economice , noi tehnologii , noi realitati.
Dar cel mai trist e ca in aceasta schimbare de lume , nimeni nu se uita la valorile general umane care ar trebui sa fie sensul mantuirii noastre : intelegerea, ascultarea celuilalt, respectul , cercetarea faptelor.
Cat despre iubirea vrajmasului ce sa mai zic , e numita acum tradare
Chiar ar fi vremea sa nu mai stam deoparte cei cu credinta si dragoste, caci daca binele nu capata si el un glas in corul acesta asurzitor, raul se intinde ca o molima , si cucereste toate spiritele.
Nu e vorba de proeuropeni si suveranisti , e vorba mai mult de cei care au ramas oameni sau care dimpotriva, au inceput sa urasca semenii lor de dragul unor idei. Si aceste categorii eu zic ca sunt egal distribuite in ambele tabere, nu e mai buna una din doctrine sau cealalta in aceasta privinta.
Last edited by iustin_dumitru; 18.02.2026 at 01:45:00.
|