Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
1.
Aceste manifestari concrete ,si zici tu suplimentare ale Duhului, vor fi poate candva.
2.
Dar eu vorbesc de azi, acum , cum putem recunoaste prezenta Duhului primit la Bbotez si reintarit prin Impartasanie
3.
Eu ,tu ,noi , avem sau nu lucrarea Duhului in noi ,chiar azi?
4.
Si raspunsul meu este ca indicatorul acestei preznete sunt gandurile, faptele, si sentimentele noastre care tind catre Hristos, sau care descopera in noi adevarul Sau.
|
1. I
mpresia mea din ce observ in jurul nostru, in stiri, in politica toti condusi dintr-un centru de comanda si control, FARADELEGEA TOT MAI INTENS FAPTUITA, economie, religie, in cultura, in viteza cu care trce timpul comparativ cu trecutul este ca deja ne apropiem de acel moment mai repede decat am fi vrut.
2. din PACATE prezenta Duhului nu o putem observa, cauta cu busola, cronometra, gandi, calcula cu ruleta sau rigla, masura, cantari sau determina densitatea sau INTENSITATEA cu sistemul METRIC, RATIONAL. Duhul Sfant tine de IRATIONAL, de "inmultirea pestilor si painilor"din doua paini si un peste sau din transformarea apei din canistre in vin.
ACOLO in ACEL PUNCT trebuie sa ajunga umanitatea ramasa dupa Instaurarea Imparatiei lui Dumnezeu pe Pamant.
Asta ar fi un punct bun de discutat:
Cum va arata lumea cea NOUA, cu un Cer Nou si un Pamant Nou?...adica o lume fara influienta Mamonei.
In concluzie, nu stim cum arata Duhul. Noi nu stim nici cum arata Iisus( alb, negru, rosu, galben, brunet, roscat, blond, cu par, fara par, nimeni nu stie. Nu exista nici o descriere a Lui in Scripturi.
3. Prin metodele Sfintilor Parinti...
Pe langa altele una care ar indica mai bine prezenta Duhului in tine este:
Oprirea dialogului intern prin rugaciunea inimii 'Doamne Iisusse Hristoase...""
dupa care astepti mult/putin( depinde de credincios) si vezi ce se intampla cu tine si in jurul tau...
4. Din nou, tot de la Sfinti si de la unii Duhovnici:
Mare atentie la GANDURI!... si la emotii NEGATIVE( invidie, FRICA, melancolia, depresia, anxietatea, FURIA..etc) astea nu sunt semne bune.
Concluzie:
Este foarte mult de lucru.