Subiect: Rostul vieții
View Single Post
Vechi 01.02.2026, 01:00:27
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlasit Vezi mesajul
Astfel, Biserica a devenit mai mult un centru pentru ținerea slujbelor religioase decât un loc de creștere și desăvârșire spirituală, pierzându-și rolul esențial, așa cum spune Efeseni 3:10-11, “Domniile și stăpânirile din locurile cerești să cunoască azi, prin Biserică, înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu...”

Această abordare falsă se regăsește în multe confesiuni, de la catolicism și ortodoxie până la luteranism și în multele mișcări neoprotestante. Aceste organizații se concentrează pe clădiri special construite pentru închinare și activități de predicare, neglijând aspectul profund al relației personale de ucenicie. În acest context, cineva care caută o relație autentică de ucenicie, asemănătoare relației dintre un copil și un părinte, se confruntă cu lipsa părinților duhovnicești.

Aceasta este o provocare semnificativă în lumea religioasă modernă, unde formalismul religios împiedică dezvoltarea unei relații autentice și profunde de ucenicie
.
De acord cu tine timp de 10 postari pana la aceasta.
Apreciez totusi ca nu ai aratat diferentele imediat ci ai pregatit ascultatorul
Ce spui tu si ce crezi e corect , dar ca e greu de facut de om ,daca nu imposibil.

Si nici chiar mai multi omeni uniti intr-o "Biserica' si concentrandu-se doar pe CXuvantul Lui Hristos, si colaborand intre ei, si incercand sa il aplice, tot le-ar fi greu sa o faca

Gandeste te cat de dezorientati erau apostolii, inainte de cinzecime, chiar daca vazusera cu ochii lor ceea ce nici un muritor nu vazuse pana atunci

Eu consider Biserica ca pe adevarata continuare a lui Hristos, doar prin Duhul Sfnt.
Nu Bisericile izvorate din idei umane pot ajuta , ci singura Biserica cu care Duhul Sfant a fost inca de la inceputurile cautarilor omului dupa fenomenul "Iisus" , si care niu s-a schimbat de atunci.

Iar slujbele care le pomenesti, desi si eu daca citesti in postari ale mele vechi le consideram cumva contraproductive daca sunt luate ca si scop in sine, sunt singurul mijloc lasat de Dumnezeu Fiul pentru a primi Duhul care te tine alaturi de El.

Deci nu intelepciunea noastra, frumusetea cuvintelor noastre sau a interpretarilor noastre , ci doar Duhul lui Dumnezeu este cel care ne tine alaturi de Hristos, si care Dumnezeu a hotarat sa se dea prin cateva mici elemente materiale : apa,paine, ungere, atingere maini , pentru a asgura cumva accesul tuturor la Intelepciunea divina, si nimeni sa nu se mandreasca ca ar cunoaste adevarul.

Sola scriptura , pe care si eu o iubesc mai mult ca noimeni altul si am citit-o de sute de ori (NT zic, VT mai putin mai mult prorocii) , nu este de ajuns fara harul lui Dumnezeu , care nu poate veni decat in modul hotarat de El.

De abia atunci se dezeleaga si se unesc si Cuvantul si sufletul omului , cand Duhul aduce omul in comuniune cu Hristos
Reply With Quote