Citat:
|
Culmea e că oameni care fac apologia încălzirii globale îl batjocoreau sadic pe Călin Georgescu și-i puneau în gură că ar vrea să ne întoarcem la cal și plug.
|
Eu nu il batjocoresc chiar daca nu l-as vota. Sunt de acord cu el ca asta e solutia, dar va mai trece un razboi nuclear pana sa ajungem la ea.
Comoditatea a pus complet stapanire pe noi , si ne ferim de viata la tara ca de cel mai mare rau, cand acolo de fapt e sanatatea noastra ,nu doar fizica, ci si sa mai scapam de stresul asta de la oras.
Dar mi se pare de bun simt sa nu mai poluam asa mult , ca sa mai lasam putin si la copiii nostri.
Tu in argumentatiile tale folosesti ca se duce europa de rapa adica pui niste scopuri intermediare ca fiind adevaruri ultime.
Si ce daca se duce? S-au mai dus atatea continetne si civilizatii , totul e trecator. Daca se duce o merita , ca au aparut altii mai cinici ca ea.
Binele e relativ in lumea asta , benzina face rau, panourile solare fac rau, totul are un efect secundar.
De ce sa ne agatm cu patima de una sau alta dintre solutii, de ce sa servim patimii , de ce sa nu cautam peste tot si in toate voia lui Dumnezeu.
Aceea ma intreb eu, care este voia lui Dumnezeu in toata lumea asta absurda , care isi alege mici idealuri si e in stare sa moara pentru ele.
Oare ne-a zis Dumnezeu sa ne batem unii cu altii pentru suprematie? Sau ne-a zis sa cautam in toata iubirea ,colaborarea si intrajutorarea?
Aceasta e pustiul cel mai mare, si adevarata era glaciara : inghetarea dragostei, inlocuirea ei cu individualismul si sectarismul.