1-Apostolii au avut acele greseli de care vorbesti iniante de "Botezul" cu Duhul Sfant prin limbi de foc. Acelea nu se pun.
Dar dupa cinzecime ce greseli au mai avut? Nici una.
Or mai fi fost si care au mai gresit si dupa botez, dar vedem un caz, cel al lui Anania parca in care a fost ucis pe loc de puterea divina prin blestemul apostolului, ca a mintit Duhului Sfant ascuzand banii de vanzare.
La fel si sfintii, nu e numit sfant decat cel care isi invinge greselile si pacatele.
Toi am primit Duhul Sfant ,dar doar la sfinti a rodit, si posibil si la noi de acvum inainte daca ne oprom din a pacatui.
3-4
Minunile au fost utile in revelatie pentru a arata dumnezeirea lui Hristos.
La sfinti am observat ca nu mai sunt scopul principal ci vin cumva natural (de exemplu Maria egipteanca mergand pe ape sa ia impartasania), sau vin in cazuri de vindecari.
Dar ca cineva sa ajunga sa faca sau sa primeasca o minune de la un sfant sau de la Dumnezeu, trebuie ca prin Duhul Sfant sa fi ajuns la maturitate deplina in el, si chiar peste aceasta.
Astfel avem sfinti care au facut si participat la zeci si sute de minuni , dar avem si miliarde de oameni care nu au vazut minuni fizice, daca nu punem aici si binefacerile concrete din viata noastra.
Nu suntem asa de condamnat ca ne certam cu Domnul ,cum faci tu si cum fac eu,ca El o ia asta ca pe o cautare, dar trebuie sa nu uitam ca minunile atarna doar de El. Pana si Hristos , Fiul lui Dumnezeu, se ruga inainte de unele minuni Tatalui, nu le facea doar ca vroia El.
La oamnei minunile sunt date atunci cand ei se unesc atat de mult cu Hristos si cu Dumnezeu in inima, incat si cererile lor sunt pe placul lui Dumnezeu si stiu ce sa ceara, si aceste cereri ajuta intradevar la mantuirea lor.
Zi-mi tu o minune care o vrei si cum poate fi ea ceruta , si daca reusesti sa ma convngi, ne rugam amandoi pentru ea. Caci pana nu simt adierea Duhului in cerera ta nici macar eu nu m-as insoti cu tine , cu atat mai mult Dumnezeu.
Nici daca as zice , Doamne vindeca-mi fosta sotia de o boala incurabila sau macar de suferinta, (cazul meu) , nu as fi in asenmtimentul lui Dumnezeu, pentru ca eu ticalosul am lovit-o, si nu m-am cait inca destul de asta.
Deci ce vrea Dumnezeueu e pocainta si indreptare, sa inlocuim pacatul cu viata, si atunci minunile vor veni de la sine, pentru cel smerit.
Asta vrea sa demonstreze ca noi nu suntem in stare sa facem cereri valabile si utile noua, de aceea suntem ignorati
Vrem sanatate, dar ne distrugem singuri sufletul. Vrem pace , dar il razboim pe aproapele.
Last edited by iustin_dumitru; 21.01.2026 at 07:53:43.
|