O lume aflata la ultimele sale resurse , ma refer la Romania , in care lupta pentru supravieturie tine loc de orice morala si generozitate.
Din bugetul acela amarat fiecare mai vrea o portiune pentru breasla sa, fiecare prezinta constient doar bucatica de adevar convenabila lui , si grija fata de ceilalti e inlocuita cu : daca nu calci peste ei ,mori tu.
Nimeni nu are solutii, toti doar pretentii,navazand ca deja consumam din ziua de poimaine cu datoriile ,nu cea de maine.
Ne trebuia o soarta ca a Bulgariei, cand au administrat-o nemtii,un soc brutal ca sa ne trezim.
Si sa nu mai apara nici falsi caritabil gen psd, care dau celor sarmani nenoriocindu-i pe ceilalti , si pe toti pana la urma. caci dau fara cap.
Nici falsi salvatori, gen Bolojan, care mai disturge pentru vreo 20 de ani dreapta romaneasca, neavand curajul sa predea sandramaua psd-ului care a facut-o.
Nici falsi mesia , gen AUR, despre care nu stim inca ce ar face, dar parca nici nu am vrea sa stim, ca se cam vede.
De ce nu avem si noi oameni normali, de ce nu mai extreme, de ce nu mai stie nimeni calea dreapta ? De ce trebuie sa alegem intre hoti,prosti si mincinosi.
De ce nu iese cineva sa vorbeasca normal, sa spuna realitatea, sa nu ofere solutii , ci doar sa capteze incredere prin analiza corecta si nepartizana . Si apoi cand va avea destula incredere , sa faca si solutiile agreeate de majoritate.
De ce nu ne dam seama ca daca ne uram unii pe altii ne scufundam toti?
Societatea este oglinda noastra , si propria noastra ratacire se oglindeste in coinbducatori.
Intr-o lume in care ne-am creat dumenzei falsi, doar intoarcerea la singurul si adevaratul Dumnezu , a mea , a ta, a noastra , va putea creea masa critica, in care tara asta sa devina macar la jumatate din cat a fost.
|