View Single Post
Vechi 14.01.2026, 01:23:35
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Da , multumesc Iorest. La multi ani si numai bine, Dumnezeu sa ne intareasca!

Legat de ceea ce ai spus, daca asa e regula cum a spus domnul Becali, ctitorii de Biserici se pot impartasii in altar, este ok cu atat mai mult cu cat are binecuvantarea mai marilor Bisericilor respective.

Legat de repliciile de mai sus cu nerecunoasterea meritelor cu banii dati de catre domnul Becali ,este scris in Sfanta Biblie sa nu stie stanga ce face dreapta cand dai in numele Domnului. Aceasta este una din problemele domnului Becali ii cam place , probabil se si lupta cu slava desarta. Oricum este mare, dar daca nu spunea vorbele alea era si mai mare.
Adica mi-l aduc aminte, ce frumos a participat la marsul sfintiri dupa marsul homosexualilor, pe acelasi drum, si ce bine a vorbit printre altele necesitatea acelei sfintiri, (caci altfel daca nu se facea acea sfintire) ,candva pe acolo sub influenta duhurilor necurate ar fi putut avea loc accidente si alte lucruri rele. Prezenta lui acolo a intarit pe multi care erau prezenti. Nu iti dai seama ce mult intareste pe cei prezenti sa fie printre ei un om puternic in vorbe si in fapte.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Mi-a trimis cineva, de la Muntele Athos, că el, călugărul, face podcast-uri. Băi, tu îți dai seama?”, a mai zis Becali.
Aici nu am inteles prea bine. Adica nu sunt sigur . Cred ca se refera la par Teologos.
Dar aici domnul Becali nu are dreptate. Sa ne luam dupa Biblie. In perioadele in care erau probleme proroci si preoti nu se margineau doar la a face slujbe si a spune Adevarul.

Fineas a pus mana pe sulita cand copii lui Israel au inceput sa umble cu femei straine, care le imitau obiceiurile si nu il mai cauutau pe Dumnezeu. Asta a fost un lucru foarte mare la vremea aceea, cel ucis era cel mai mare parca din neamul Simeon.( Dupa ceva vreme a fost facuta numaratoarea poporului si se vedea cat de multi au fost ucisi din semintia Simeon, caci cei din neamul respectiv nu au stat cu mainile in buzunare si-au aparat seful.) Sau sa spunem de Sfantul Ilie care a ucis pe preotii lui Baal. Si mai sunt si alte exemple. Exemplele date mai sus sunt unele duse in niste momente extreme, dar Dumnezeu le-a rasplatit.

Deci preotii uneori se implica in viata sociala ca sa ne arate calea . Mi se pare un lucru bun daca e facut bine. Imi aduc aminte cu placere de PS preot dr. Ambrozie Episcopul Giurgiului care tot asa nu se sfieste sa spuna Adevarul chiar daca deranjeaza mai ales la un nivel mai inalt.
Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca!