As vrea doar sa va dau increderea ca Hristos este cu fiecare din voi in parte, si cu cei ce merg pe drumul batatorit, si cu cei ce merg pe un drum propriu sau chiar pare ca merg impotriva curentului .
La El ajungi pe oricare cale, ca toate drumurile de fapt duc la El, pentru ca El este de fapt insusi Calea. El nu a precizat vreuna din metode, fie ea Biserica, filozofie, originalism sau ascultare sau chiar rugaciune. Toate sunt doar mijloace.
El doar a zis " Eu sunt Calea catre Tatal" si nu exista deci alta cale.
Fie ca ne opunem , fie ca credem in El , El sta ,ne asteapta, ne sustine si ne da si mijloacele la indemana. Nu se comporta ca stapan ci sluga,e sluga noastra .
Vad ca fiecare in parte isi cauta drumul ,sau hai sa zicem macar ii placea sa analizeze fenomenul.
As vrea sa va zic totusi un secret, care e de fapt calea.
Mi s-a confirmat si asta seara cand m-am apucat sa citesc cartea recomandata de CristianR
caci se mentiona acolo alaturi de rugaciunea inimii.
Daca exista vreo cale, si vreun lucru care sa te puna in pozitia corecta fata de Dumenzeu si urmator a lui Hristos aceasta este una singura : CristianR,Iorest ,cozia,Seraphim,Nietzche.
Aceasta este calea mea catre Hristos.
Singura diferenta,singurul lucru care iti arata credinta sau ti-o sporeste ,iti da har , sau dimpotriva iti provoaca remuscari este comportamentul fata de ceilalti si intelegerea celorlalti
Asa cum Hristos s-a facut slujitorul nostru, asa trebuie sa fim si noi unii fata de altii.
Si pentru asta trebuie smerenie, si renuntare la sine, pentru ca intotdeauna celalalt are nevoie mai mare de tine decat ai tu insuti.
Biserica asta este, comuniunea celor ce cred in Dumnezeu,si doar atunci este trup al lui Hristos, dupa definita Apostolului : cand un organ sufera toate celelate ii vin in ajutor, organul mai slab este imbracat cu mai mare cinste, etc
Asta a fost de fapt revelatia mea, ca Hristos este in toate, si toti, si suntem datori fata de Adevar si fata de aproapele
Last edited by iustin_dumitru; 07.12.2025 at 00:27:18.
|