View Single Post
Vechi 29.10.2025, 17:45:53
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu știu care sunt motivele "oficiale", poate răspunsul meu anterior coincide cu acestea, însă el reprezintă explicația pe care mi-am dat-o mie însumi punându-mi aceeași întrebare ca și tine. Am încercat să privesc lucrurile și din perspectiva cealaltă.

Să fim vigilenți se referă la "vrăjmașul", acela care ne luptă din interior, inclusiv atunci când ne ispitește să-i bănuim pe ceilalți de viclenii și de răutăți pe care nu le vedem la noi înșine ori ni le trecem cu vederea.

Să îndrăznim cred că se referă la a-L urma fără teamă pe El, Biruitorul lumii. Să nu ne temem de suferințele pe care le implică urmarea Sa în strădania sporirii noastre în asemănarea cu El. Acestea pot însemna sărăcie, nedreptăți, defăimări ori chiar bătăi, temniță, torturi ori moarte.

Dar nu înseamnă să vrăjmășim lumea, nici măcar pe cei ce ne-ar face rău, nu înseamnă să ne antrenăm într-un război cu semenii, pe care adesea nu suntem capabili să-i vedem așa cum îi vede Hristos, ci îi privim prin lentilele deformate de feluritele păcate ale sufletului nostru.

Bănuiala – dar și naivitatea – sunt păcate. Ni se cere să fim "înțelepți ca șerpii", dar în același timp "curați ca porumbeii". Nici ușor de mințit, dar nici repede la bănuit.
Boss, parerea mea este sa nu ne bagi pe toti in aceeasi oala. Parerea ta la care ai dreptul este doar a ta.
Ca urmare este posibil ca semenii la care faci referire sa fie semenii TAI, nu si ai mei.
Hristos de la inceputul Propavaduirii sale in lume pana la moartea Sa pe Cruce a fost intr-un razboi neincetat cu imparatia mamonei si numerosii reprezentanti mincinosi ai ei intr-un dispret si vrajmasie continua spusa afirmata pe fata, fara frica, in orice moment din zi sau din noapte.

"33. Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul.

34. Pui de vipere, cum puteți să grăiți cele bune, odată ce sunteți răi? Căci din prisosul inimii grăiește gura.

35. Omul cel bun din comoara lui cea bună scoate afară cele bune, pe când omul cel rău, din comoara lui cea rea scoate afară cele rele."

"Sa indraznim" evident ca il vad ca un indemn de a imbratisa drumul parcurs de Iisus dar si consecintele primite din partea vrajmasului vizat. Insa eu din ce am studiat si observat direct il mai vad strict ca pe un imbold fara frica, curaj de a iti exprima opinia in fata mai marilor institutiilor, de a deschide gura cand este necesar, nu de a tacea pe motiv ca "esti mult prea pacatos cu o minte rasucita ", adica "taci ..., ca esti un prost" care-i hilara, ca sa ai o opinie.

Aia esti liber sa o tii pentru tine!

Last edited by cozia; 29.10.2025 at 17:48:30.
Reply With Quote