View Single Post
Vechi 28.10.2025, 23:25:33
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit MAMA ISI IMPRUMUTA HAINELE FIICEI SALE Pt. VI

20. Toate aceste 600.000 și nenumăratele lor mulțimi, El le numește. Ce înseamnă: „le
numește”? Dacă spunem că le cheamă după numele lor, nu este așa, pentru că în acest caz
am fi spus că „le cheamă după nume”. Totuși, când acest grad nu urcă în Elokim, dar este
numit MI, nu naște și nu revelează cele ce sunt ascunse în el. Și desi erau toate ascunse în el,
cu alte cuvinte chiar dacă literele ELEH deja s-u înălțat, „podoaba prețioasă” a lui Ohr
Hassadim încă este tăinuită. Și în timp ce este ascunsă, el nu este numit după numele
Elokim. Pentru că El a creat literele ELEH și ele au urcat în numele Său – îmbrăcându-se
în „podoabele prețioase” ale Ohr Hassadim, iar ca rezultat, ELEH se combină cu MI și
împreună sunt numite Elo-im. Atunci, prin puterea acestui nume, El le aduce în
perfecțiune, definită ca „NUMEȘTE NUMELE LOR”, ceea ce înseamnă că El le atribuie
nume și naște fiecare tip și specie pentru a exista în perfecțiune. De aceea este spus: „EL
NAȘTE MULȚIMILE PRIN NUMĂR” – le numește pe toate, adică, prin numele Elokim.
Deja am menționat că perfecțiunea Luminii, care este numele Elo-im al Creatorului, coboară la
suflete, la generații, la urmași, două grade unite într-unul. Acest grad include 600.000 de la
Gradul Superior și nenumărate mulțimi de la cel inferior, iar numele Creatorului coboară în
ambele.

Binecuvântarea sămânței depinde total de MA, fiind determinată de Ohr Hochma, pentru că
această Lumină desemnează perfecțiunea. În timp ce Lumina fără un număr, Ohr Hassadim, vine
exact de la numele MA. După cum este deja știut, Ohr Hochma este acceptată doar când îmbracă
Ohr Hassadim. Până când o astfel de înveștmântare nu are loc, chiar dacă ELEH urcî la MI,
numele Elokim (ELO-IM = ELEH + IM) nu acționează.

De aceea, este scris că MI NU NAȘTE (NICI UN URMAȘ), chiar dacă punctul lui Malchut la
părăsit gândul (Bina) și a coborât iar la locul său, iar toate cele zece Sefirot și Lumina, s-au întors
la Partzuf, NUMELE ELEH ESTE încă ASCUNS, pentru că ea încă nu poate primi Hochma în
absența Hassadim.

Totuși, DEOARECE EL A CREAT ELEH, aceasta însemnând că după ce El a adăugat un Zivug
la ecranul lui MA (lumea inferioară, Malchut), a apărut Ohr Hassadim, numită FĂRĂ UN
NUMĂR. Și ELEH au fost umplute cu Ohr Hassadim, ceea ce înseamnă BARAH = ELEH CELE
CREATE, așa precum îmbrăcarea în Ohr Hassadim este numită BARAH (creație). Doar după
aceasta, ele sunt numite ELOKIM, pentru că doar după recepția lui Ohr Hassadim, ele pot primi
Ohr Hochma, numită „Lumina unui număr”, Lumina lui 600.000, și ca rezultat, literele se
combină și formează numele Elokim.

Aceeași perfecțiune (îmbrăcarea lui Hochma în Hassadim) se extinde deasemenea la suflete și la
urmașii ce apar din Elokim. ȘI EL ESTE NUMIT PRIN ACEST NUME: tot ceea ce apare este
numit prin acest nume, cu aceste proprietăți El a creat toți urmașii Partzufim din Zivug-ul Său, în
Ohr Hochma. NUMELE 600,000 este Hochma, ÎMPREUNĂ CU HASSADIM, astfel încât ele să
aiba perfecțiunea numelui, iar Lumina să îmbrace Lumina, precum ele sunt îmbrăcate în NUME. De aceea este scris: „VEZI, EU LE NUMESC PRIN NUME”, pentru că „a numi” înseamnă să
reînsuflețească și să aducă la perfecțiune.

21. El întreabă: Care este semnificația afirmației „Prin măreția puterii și bogăției Sale”?
Acesta este vârful gradului, unde toate dorințele urcă și rămân ascunse. Cele mai puternice
au urcat în numele Elokim, precum este spus: „Acesta este secretul Lumii Superioare,
numite MI.” Nici un om nu lipsește din 600.000 pe care El l-a creat prin puterea acestui
nume. Și deoarece nimeni nu lipsește din aceste 600.000, rezultă că de câte ori fiii lui Israel
s-au pierdut sau au fost pedepsiți pentru abaterile lor, descoperim ulterior ca nimeni din
cei 600.000 nu a dispărut, astfel încât totul rămâne la fel, Sus si jos. Și precum nimeni nu a
dispărut Sus din cei 600.000, tot astfel nimeni nu a dispărut jos, din acest număr
DIN MĂREȚIA PUTERII ȘI A BOGĂȚIEI indică Keter de AVI, numit CAPUL GRADELOR
(vârful gradelor). Aceasta este Bina de AA, care a devenit Keter de Partzuf AVI, UNDE URCĂ
TOATE DORINȚELE (MAN al celor inferiori) și primește toate gradele de acolo. Acest grad
este umplut cu Ohr Hassadim și există în perfecțiune chiar și în absența lui Ohr Hochma,
deoarece Lumina lui Hassadim vine de la GAR de BINA al AA. Cu alte cuvinte, are o asemenea
puternică Lumină a lui Hassadim, incât deși gradul său provine din Rosh de AA, nu este privit ca
o părăsire, pentru că nu simte nici o nevoie pentru Ohr Hochma. Acest grad, Keter de AVI, este
Rosh al tuturor gradelor în lumea Atzilut, de unde AVI, YESHSUT și ZON primesc Lumina.
CEA PUTERNICĂ ESTE TAINA LUMII SUPERIOARE, proprietatea lui MI care este prezentă
în Malchut, de unde coboară numărul 600.000, pentru că ea îmbracă Lumea Superioară, AVI. De
aceea, este scris că NIMENI NU DISPARE DIN ACELE 600.000, deoarece acolo, Malchut
primește Ohr Hochma, numită „600.000”. Deci, este spus că PRECUM NIMENI NU DISPARE
DE SUS, TOT ASTFEL ESTE ȘI JOS, pentru Malchut îmbracă AVI, iar acest aspect este descris
în fraza: MAMA ÎȘI ÎMPODOBEȘTE FIICA CU PROPRIILE PODOABE, prin care Malchut
devine complet asemănătoare cu AVI. Și precum Lumina lui AVI este perfectă (motiv pentru care
este numită „600.000” și NIMENI NU DISPARE, adică nu este simțită nici o lipsă a Ohr
Hochma), Malchut este perfectă în acest număr, cu alte cuvinte NIMENI NU DISPARE jos.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote