View Single Post
Vechi 28.10.2025, 23:24:06
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit MAMA ISI IMPRUMUTA HAINELE FIICEI SALE Pt. V

19. Rabbi Shimon a spus: „De aici încolo, perfecțiunea scrisă spune să nască mulțimea lor
prin număr”. Pentru că acestea sunt două grade și fiecare trebuie să fie însemnat, după
cum este notat: unul este MA și celălalt MI. MI este Cel Superior și MA este cel inferior.
Gradul Superior înregistrează, vorbește și naște mulțimile prin număr, unde litera Hey
face aluzie la cel care este cunoscut și de neegalat sub numele MI. Este similar cu fraza:
„HaMotzi Lechem” – El care naște pâinea din pământ (o chemare către Creator), unde
litera Hey se referă la cunoașterea a ceea ce este cunoscut, gradul de jos, MA. Și împreună
sunt un grad, Malchut. Totuși, Cel Superior este MI de Malchut și cel inferior este MA de
Malchut, acela ce naște mulțimea lor prin număr, pentru că numărul 600.000 se referă la
numărul stelelor ce stau împreună și nasc nenumărate mulțimi.
Zohar face aluzie la cuvintele profetului (Yeshayahu, 40:26): “ridică-ți ochii până la înălțimea
Cerurilor și vezi: CINE A CREAT ACESTEA – MI BARAH ELEH? El care naște nenumărate
mulțimi, El le numește pe toate cu nume; nimeni nu va fi ascuns de măreția tăriei Sale și de forța
puterii Sale

Cuvântul „înregistrat (însemnat)” are semnificația de „marcat de litera Hey,” pentru că două
grade trebuiesc înregistrate în Malchut: MI și MA. Cu ajutorul Luminii care este primită în timpul
ascensiunii deasupra Chazeh de AA la Lumea Superioară, Malchut devine precum această lume
și își asumă numele MI, deoarece litera Hey părăsește MA (Mem-Hey) și litera Yod urcă în locul
său. De aceea, Malchut este numit MI, precum Lumea Superioară și este împodobită cu
proprietățile masculine.Cu toate acestea, MA, gradul anterior al lui Malchut, nu dispare. Aceasta se datorează faptului că
gradul lui MI este esențial pentru ca cei inferiori să treacă Lumina, perfecțiunea „celui mai sfânt
dintre sfinți” al tuturor generațiilor, posteritatea lui Malchut, NRN ale celor drepți. Totuși,
nașterea si procreerea acestor generații (fii) depind de numele MA. De aceea, dacă una din ele
(MA sau MI) lipsește în Malchut, ea nu va fi capabilă să dea naștere la noi generații, să creeze noi
suflete (Partzufim inferioare umplute cu Lumina).

De aceea, Malchut NAȘTE MULȚIMILE PRIN NUMĂR – acesta este gradul lui MI, pe care
Malchut îl moștenește de la Mama Cerească, pentru că litera Hey dinaintea cuvântului „naște”
(Motzi = HaMotzi) face aluzie la faptul că Malchut conține Lumina perfectă, numită „podoabe”,
pe care ea le primește de la AVI. Aceasta este Lumina maximă ce poate umple Malchut în timpul
celor 6.000 ani.

Aceeași literă, Hey, desemnează prezența Luminii lui YESHSUT, gradul lui MA din Malchut.
Pentru că acest grad trebuie deasemeni să fie înregistrat, să fie prezent în Malchut. Și aceste două
grade, MI și MA, sunt prezente în Malchut: MI deasupra și MA dedesubt.
Zohar numește Malchut, „lumea ce este revelată”. Aceasta deoarece, tot ce Malchut revelează,
cel inferior primește. Acele atingeri individuale, senzații individuale ale Luminii ce coboară din
Malchut sunt ceea ce se numesc „lumea lor”. În mod asemănător, indiferent de ceea ce simțim cu
organele noastre senzoriale, totul este ceea ce numim „lumea noastră”. Dar asta nu este nimic
mai mult decât ceea ce primim de Malchut al celui mai de jos grad în lumea Assiya, Malchut al
gradului anterior.

Totuși, ar trebui să știm că actuala noțiune de „lumea noastră”, indică adevărata atingere a
gradului numit „lumea noastră”, adică percepția de către om a extremei sale deconectări de la
Creator, a totalei sale neajutorări și înțelegerea totalului său egoism. Omul poate atinge această
senzație doar dacă Lumina spirituală strălucește de Sus, în contrast cu ceea ce el va vedea a fi
adevăratul său stadiu spiritual. Totuși, pentru a atinge un asemenea stadiu, omul trebuie sa facă
mari eforturi în studiul Cabalei, astfel încât să atragă asupra sa, influența Luminii Înconjurătoare
(„Introducere la Studiul celor zece Sfirot, art. 155).
Totuși, când omul atinge această stare, el înalță imediat o asemenea cerere către Creator, încât
MAN nu rămâne fără răspuns și el primește tăria de a transcede „lumea noastră” și de a urca cu
proprietățile sale la un Grad Superior – Malchut al lumii Assiya. Și atunci ea devine lumea lui.
Aici vorbim despre grade foarte înalte. Malchut care este revelat, este Malchut a lumii Atzilut,
Nukva de ZA. Și faptul că Zohar o numește „Cerească”, indică stadiul lui Malchut când aceasta
atinge în timpul înălțării sale, gradul lui MI și îmbracă Lumea Superioară, Mama Supremă. De
aceea, însăși Malchut este numită „Cerească” și în consecință, gradul lui MA este numit
„inferior”.

CUNOAȘTE TOATE MULȚIMILE PRIN NUMĂR: aceasta desemnează perfecțiunea. Lumina
făra un număr indică faptul că Lumina este imperfectă, în timp ce Lumina cu un număr este
perfectă. Acțiunea ZA cu privire la trecerea Luminii de la Bina la Malchut este descrisă în fraza:

„CERURILE NE SPUN DESPRE MĂREȚIA CREATORULUI”. (ZA) SPUN (ebraică –Mesaper, de la cuvântul Mispar – număr, perfecțiunea Luminii). ZA transferă această Lumină de
la AVI la Malchut și aceasta este numită „MĂREȚIA CREATORULUI”.
Această Lumină este numită 600.000, pentru că gradul lui Malchut semnifică unități, gradul lui
ZA – zeci, gradul lui YESHSUT – sute, gradul lui AV – mii, gradul lui AA – zeci de mii.
Sunt două părți în AVI: propria lor parte, unde ele sunt privite ca mii și partea din Ohr Hochma
care este primită de la Rosh de AA, where unde sunt privite ca AA, adica, zeci de mii. Totuși, ele
nu pot fi considerate un grad complet al lui AA, ci doar precum al său VAK, pentru că ele îmbracă
AA de la Peh în jos la Chazeh. Și din moment ce VAK = Vav Ketzavot = 6 Sfirot x 10 = 60,
gradul lui VAK de AA este egal cu 60 x 10,000 = 600,000.

De aceea, când Malchut urcă la AVI, ea primește un număr complet, perfect – 600,000, unde 60
desemnează VAK, pentru că Malchut încă nu a atins Rosh de AA și încă îi lipsește acest grad. Și
gradul 10,000 se referă la AA, partea ce este înveștmântată în AVI, pentru că AVI sunt VAK de
AA. De aceea, Malchut conține numărul 600.000.

Prin urmare, două grade sunt înregistrate în Malchut:
• MI, gradul lui AVI care sunt îmbrăcat în Malchut, prin intermediul căruia Malchut
primește gradul Lumii Superioare și este numită în concordanță cu asta, în timp ce
Lumina din ea este numită 600.000.
• MA, gradul lui YESHSUT care este îmbrăcat în Malchut, prin care Malchut are o
întrebare, senzația lipsei Ohr Hochma și are cererea pentru primirea acesteia. Malchut
ieste de aceea numită „lumea superioară”.

Aceste două grade crează un Partzuf în Malchut: partea care se află deasupra Chazeh este
înveștmântată în AVI și partea care se află sub Chazeh este îmbrăcată în YESHSUT. De aceea, în
toate generațiile, în descendenții lui Malchut, fiecare Partzuf constă din două părți (grade): de la
Partea Superioară (MI) este o Lumină a lui 600.000 și de la partea inferioară (lumea inferioară,
MA), există o absență a numărului (perfecțiunii) în fiecare urmaș.
Fraza, EI NASC NENUMĂRATE MULȚIMI nu este interpretată ca un mare infinit. Ci mai
degrabă, „Nenumărate” semnifică imperfecțiunea Luminii care este primită în partea inferioară,
asa cum vine de la YESHSUT, gradul care este fără de număr.

Descendenții lui Malchut sunt de aceea definiți ca fiind imperfecți, pentru că aceste două grade
există în ea ca unul singur și sunt conectate într-unul. De aceea, sunt două grade în descendenții
lui Malchut: Cel Superior – 600.000 și cel inferior – fără de număr. Totuși, cel inferior este numit
ca supliment al perfecțiunii și nu este considerat ca fiind un defect.
Motivul pentru acest lucru este că binecuvântarea sămânței, creșterea ei depinde doar de lumea
inferioară, MA, fără un număr, după cum este spus în Tora, că Avraham s-a că nu are copii
(Beresheet, 15:5), iar răspunsul ce l-a primit a fost: „Privește acum către Cer și numără stelele.
Vei fi în stare să le numeri? La fel vor fi si urmașii tăi”. Din aceasta vedem că binecuvântarea
semintei vine de la lipsa unui număr, adică numele MA.De aceea, după toată perfecțiunea pe care Malchut o dobândește de la Lumina lui AVI (MI),

Malchut are o binecuvântare suplimentară de la MA, care este numită „lipsa unui număr” și
ambele grade sunt incluse în urmașii săi – sufletele și generațiile.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote