View Single Post
Vechi 25.10.2025, 20:19:44
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Eu m-am referit la oameni care s-au dus să se trateze spiritual în mănăstiri, dar erau pe picioarele lor, erau conștienți de situații, nu aveau neapărat manifestări extreme.
Aceea este o alta categorie, grupul celor "linistiti". Pentu cei cu comportament antisocial, deseori agresiv si chiar violent cu parintii, cu cei apropiati societatea a venit in "äjutorul" lor cu uriasa umbrela de antidepresante. Asta-i motivul pentru care nu mai vedem manifestari vechi ortodoxe, de vindecari duhovnicesti comunitare a crestinilor, de oarece mamona TRONEAZA deasupra tuturor traditiilor noastre, imperiul banilor farma coplesindu-i pe toti.

Nu am vazut ca preotii sau monahii sa se planga de acest fenomen de neparticipare a indracitilor la slujbe asa cum era pe vremuri.
La mine in Parohie vine un tata tanar, solid care isi care copilul, amaratul de el, maricel de vre-o 7-8 anisori, pe umar, copilul fiind pe burta incovoiat, cu capul in jos. Biserica insa fiind mica nu poate sa intre prea mult fara sa deranjeze "ätmosfera de rugaciune liturgica" sau sa gaseasca un coltisor unde sa-l puna pe pamant pe amarat in asteptarea preotului. Sta omul ce sta pe la intrare, mai loveste pe cativa cu picioarele copilului dupa care n-are ce face si pleaca.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Am fost recent la o mănăstire prin Moldova și am văzut că se făceau dezlegări la final de slujbă pentru oamenii de acolo, iar pe un călugăr de la altă mănăstire îl auzeam că a reușit cu puterea lui Dumnezeu să scoată demoni în câteva cazuri.

Deci probabil că e o realitate lunară să vadă cazuri grele pt unele mănăstiri, la un algoritm de mii de oameni apare câte o situație.
Asa din auzite aflam tot felul. Important pentru cresterea duhovniceasca a maselor de credinciosi este ca accesul la aceste cazuri sa fie cat mai larg. Eu unul nu am mai auzit de mult ca cineva "sa se mai bage"la un asemenea asalt asupra intunericului.

De ce crezi ca nu-i vrea nimeni pe preotii tineri cu fumuri in cap? Majoritatea tragem spre tradite si vindecare duhovniceasca taraneasca din topor, unde preotii si monahii se lupta practic corp la corp cu necuratul, urlete, lichide, scuipaturi, mai fac si pe ei. Aia este lupta, nu "toate-s bune si frumoase stimata marchiza"

Din nou, parerea mea...ca doar stii ca eu sunt foarte doritor de participare la proceduri de genul asta pe care le consider adevarata medicina sufleteasca, nu antidepresantele care tin manifestarile dracesti sub control toata viata.

Last edited by cozia; 25.10.2025 at 20:27:54.
Reply With Quote