View Single Post
Vechi 22.07.2025, 06:10:37
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Mirel Palada pe facebook: https://www.facebook.com/MirelPalada...M8du3xamrRxPgl
O țară care nu deține aceste resurse esențiale, ba din contră le dă la străini, să ne exploateze, nu este decît o biată colonie.
Pana acum nu a fost posibil ca asta a fost trendul . Ar fi de analizat daca de acum inainte chiar are valoare ideea asta a tinerii in tara,nationalizarii, sau nu stiu cum sa ii zic ,a reurselor. Probabil apa va lipsi cu adevarat in viitorul apropiat, dar nu stiu in ce masura ne-o fura cineva. Ca si noi ca si restul globului suntem loviti de propria sete de autodistrugere , prin distrugerea climei,datorita lacomiei noastre.
Poate la hrana si energie ar putea fi ceva idee de a le prelucra noi si a lua foloase mai mari din ambele. Dar propietarii nu se fac cu forta. Nu poti de maine sa dai cuiva un siloz de procesat cereale sau o ferma de animale. Trebuie intradevar o politica nationala pentru a pastra aceste ressurse in tara ,dar nu prin populisme si nationalizari, ci prin intelepciune si colaborare.Pe termen lung am avea de castigat ca ne am asigura o oarecare independenta, si am creste gradul de prelucrare al materiilor prime.
Nici un popor nu castigat din dezbinare, si mai usor a fost stapanit de altii. Tot ce ne trebuie nu e idolatrizarea acestei tendinte de izolare, ci aratarea avantajelor de a ne descurca prin puteri proprii, si a ne impuine noi singuri legile noastre.
Dar cum s-ar putea face asta, cand jumate din populatie e convinsa ca cealalta jumatate e raul absolut. Trebuie sa facem sa invinga ratiunea si colaborarea si atunci ideile de a ne dezvolta singuri si a fi smart nu vor mai putea fi franate de nimeni
Reply With Quote