Citat:
În prealabil postat de Iorest
Și mai mult are un salariu de bază, nu trăiește din conferințe, (...)
|
Despre problema veniturilor urieșești ale așa-zisului „Părinte”, necunoscute publicului larg cu tot felul de percepții dubioase despre „nababul în sutană”, s-a mai discutat, s-a mai publicat în presă încă de acum doi ani, eu dădusem un link în pagina a doua a dezbaterii de aici, însă îl voi readuce în atenția celor care vor vrea să citească și să își formeze o opinie ceva mai apropiată de adevăr decât cea sugerată de propaganda „SISTEMULUI”, „SISTEM” de care așa-zisul „Părinte” nu poate fi prea străin, poate chiar dimpotrivă.
„Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului "influencer" Constantin Necula – predicatorul nabab”, de Vladimir Munteanu, 26 iunie 2023
https://ziaristii.com/bogatii-care-c...ababul-sutana/
Evident că articolul se referea la o anumită perioadă, nu știm acum care ar fi situația și cum a fost între timp, probabil că extrem de fructuoasă din punct de vedere financiar pentru „nababul în sutană”, însă nu cred că bănetul mult și averea multă s-ar fi „evaporat”.
Evident că s-ar pune problema și de ce așa-zisul „preacucernic” și „preasmerit” „Părinte” ar fi avut și ar avea nevoie de atât de mulți bani, de atâta și atâta avere, pentru că este natural să ne gândim că multitudinea „arginților” a avut și are o corespondență cu nevoile personajului. Personal nu m-am interesat și nu cunosc componența familiei sau a familiei extinse a „suveranului” închipuit, însă una dintre ipotezele explicative pentru acumulările financiare masive ale personajului cred că poate fi numărul mare de rude, de „guri de hrănit” pe care ar putea să îl fi avut și să îl aibă, și atunci ar începe să se contureze o explicație pentru acumulările, pentru acaparările financiare, în mare măsură probabil nemeritate sau cel puțin indecente din punctul de vedere al moralei creștine pe care pretinde că ar fi predicat-o și ar fi și practicat-o acest șmecheraș parșiv, acest „inocent” în sutană și cu cruce.