Să vedem acum “Bau Bau-l” introdus în Noul Testament și propagat in continuare prin intermediul Creștinismului.
Are acesta vreo legătură cu teologia autentic iudaică, sau planul divin revelat in Vechiul Testament.
In primul rând,marea inovație este că Satan este vinovat pentru tot raul,și lumea distrusă pentru a elimina pe Satan și Antihristul.
Pe când în Vechiul Testament pur și simplu Omul era cel care alegeea sa fie rău,se uite de Creator,să urmeze îngeri zei falși și îngeri căzuti etc.
Însă niciodată nu se specifica că Lumea in sine este Rea, așa cum uneori și eu am tendința acesta “gnostică” de a cataloga Lumea ca Iluzorie și Stăpânită de altcineva decât Dumnezeu.
Nimeni altcineva de Omul nu este vinovat, el însuși a “creat” aceasta Lume, într-un mod personalizat după nevoile sale, uitând bineînțeles de Creator,de cele mai multe ori.
Iar acesta tendința de îndumnezeire,de a urca la nivelul lui Dumnezeu este clar o tendință Luciferică.
Condamnată de Dumnezeu!
Oare Dumnezeu YHWH nu vrea ca omul să se îndumnezeiasca?
Păi dacă ne luăm după modele creștinismului tradițional și inclusiv Noul Testament,vedem foarte mulți așa-ziși sfinți, oameni care sunt venerați, adorați etc.
Ca sa nu mai vorbim de păgânism, inclusiv hinduism (slăbiciunea mea) unde avem extrem de multe zeități și avataruri ale lui Dumnezeu incarnate pe pământ.
Totuși paradoxal creștinismul spune despre aceștia ca sunt falși și lucrarea Satanei.
Și chiar are dreptate, peste tot unde ți se oferă Calea de a “evolua”,de a te apropia de Dumnezeu,de a te sfinții etc,este lucrarea lui Lucifer.
Inclusiv Iisus Hristos este cealaltă față a monedei lui Lucifer.
Ambii au dorit să iasă din ierarhia lui Dumnezeu YHWH.
Ambii sunt Fiii lui Dumnezeu.
Însă ambii sunt ÎNGERI!
închinarea adusă lor sub orice formă este doar o deraiere de la închinarea ce trebuie adusă doar lui YHWH !
Trebuie sa înțelegem pe deplin ce înseamnă Lumea,ce înseamnă Creația,ce înseamnă Dumnezeu cu adevărat, pentru a fi in armonie cu dumnezeirea.
Urmând doar creaturile lui spirituale, divinizandu-le și închinându-ne lor, făcând religii și căi “spirituale” nu ne apropiem de Dumnezeu.
Pur și simplu rămânem în ignoranță,și la fel cum creaturile spirituale mai evoluate decât noi au libertatea lor,la fel ca noi,mereu există consecințe pentru toți.
Desigur există anumite curente esoterice și gnostice care îl asimilează pe YHWH cu “demiurgul cel rău”,iar pe Lucifer și Hristos ca cei care vor sa salveze Omul din aceasta închisoare creată de Dumnezeu, uneori și eu am tendința de a aluneca aici.
Însă, totuși prefer să aprofundez cu adevărat ce înseamnă Dumnezeu în esența Sa autentică și care este scopul profund al Creației Sale,care ne include și pe noi.
Rebeliunea împotriva Lui,nu pare că mă mai atrage,ci mai degrabă prefer să șterg toate învelișurile umane așezate peste Cuvântul Său.
Pare că vrem sa ascundem cat mai mult vocea Lui sub zgomotul iluziei umane,care îl ignoră, preferând zeii falși și îngeri cazuti sau profeți zeificați.
Bun,revenim la inovațiile Creștinismului vs Revelația Originală
1 Ioan 5:19 VBRC2020
[19] Știm că suntem de la Dumnezeu și că lumea întreagă zace sub [puterea] Celui Rău.
Pai din care dumnezeu sunteți voi,dacă ziceți că Lumea Întrega zace sub puterea Celui Rău.
Aceste pasaje sunt extrem de gnostice în esență, fiindcă doar aceia considera demiurgul, adică Creatorul că fiind “Cel Rău”,și Ioan care vorbește mereu despre “Lumină” și despre cum Iisus este Lumina Lumii,și ei urmează Lumina,nu mă duce decât cu gândul la Lucifer.
Din acel dumnezeu sunteți voi,dacă considerați Creatorul Lumii,ca Cel Rău.
Geneza 1:31 VDC
[31] Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că ERAU FOARTE BUNE.
Deci nu doar că erau bune,ci erau foarte bune.
Acuma știu că pare extrem de EXAGERATĂ interpretarea mea,dar dacă aprofundați bine, veți vedea că se leagă.
Dar nu-mi amintesc când Creatorul YHWH să-i fi dat Satanei Lumea in Stăpânire!
Iar Noul Testament insistă:
Ioan 14:30 VBRC2020
[30] Nu voi mai vorbi mult cu voi, pentru că vine conducătorul lumii, dar nu are nicio putere asupra mea.
Daca se referă la Creator,se înșeală, fiindcă are TOATĂ PUTEREA!
Dați-mi un singur pasaj din Vechiul Testament unde se menționează vreodată că Satan va fi stăpânitorul acestei Lumi?