In continuare….
Avem oare în Vechiul Testament demoni?
S-a luptat vreodată YHWH cu duhuri necurate sau a avut vreodată asemenea confruntări cu alte entități?
Să vedem, întrucât acest concept de demoni apare mai degrabă în Noul Testament.
Iov 1:6 VDC
[6] Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfățișat înaintea Domnului. Și a venit și Satana în mijlocul lor.
Deci,Satan merge direct în mijlocul Fiilor lui Dumnezeu.
Deci nu-i că și cum Putin și Trump sunt dușmani la cuțite,ci au și discuții de culise,ei așa este și Dumnezeu împreună cu Satan.
Numeri 22:22 VDC
[22] Dumnezeu S-a aprins de mânie pentru că plecase. Și Îngerul Domnului S-a așezat în drum, ca să i Se împotrivească(Satan in orginal)
1 Cronici 21:1 VDC
[1] Satana s-a sculat împotriva lui Israel și a ațâțat pe David să facă numărătoarea lui Israel.
Zaharia 3:1-2 VDC
[1] El (îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua stând în picioare înaintea Îngerului Domnului și pe Satana stând la dreapta lui, ca să-l pârască. [2] Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El, care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?”
Deci vedem că Satana este practic un agent divin,sub comanda lui Dumnezeu,nu un împărat al iadului,ci mai degrabă un procuror,un acuzator, însă tot în folosul iconomiei divine.
Iar dacă ne referim la draci, aceștia sunt mai degrabă zeii falși, idoli, dumnezei ai neamurilor etc.
Deuteronomul 32:17 VDC
[17] Au adus jertfe dracilor( shedim), unor idoli care nu sunt dumnezei, Unor dumnezei pe care nu-i cunoșteau, Dumnezei noi, veniți de curând, De care nu se temuseră părinții voștri.
Psalmii 106:37 VDCL
[37] Și au jertfit dracilor pe fiii lor și pe fetele lor.
Deci vedem clar că nu-i anvergura așa de mare precum cea prezentată în Noul Testament.
Ni se spune în vreun loc în Vechiul Testament că Satan stăpânește Lumea,că Lumea va fi distrusa, că toată Lumea zace sub puterea celui rău?
1 Cronici 29:11 VDCL
[11] A ta, Doamne, este mărimea și puterea și slava și biruința și măreția; căci tot ce este în ceruri și pe pământ este al tău; a ta, Doamne, este împărăția, și tu ești înălțat drept Cap peste toate.
Daniel 4:34-35 VDCL
[34] Și la sfârșitul zilelor eu, Nebucadnețar, mi‐am ridicat ochii către ceruri și priceperea mea s‐a întors la mine și am binecuvântat pe Cel Preaînalt și am lăudat și am cinstit pe Cel ce trăiește în veac, a cărui domnie este o domnie veșnică și a cărui împărăție este din neam în neam. [35] Și toți locuitorii pământului sunt socotiți ca o nimica și el face toate după voința sa în oștirea cerurilor și între locuitorii pământului; și nimeni nu poate să‐i oprească mâna sau să‐i zică: Ce faci?
Isaia 46:9-10 VDC
[9] Aduceți-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune, căci Eu sunt Dumnezeu, și nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, și nu este niciunul ca Mine. [10] Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: ‘Hotărârile Mele vor rămâne în picioare și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.’
Mai aduc pasaje,sau ați înțeles?
Adică mi se pare destul de clar cine-i Suveran.
Toate poveștile astea de speriat copii fricoși sunt aduse de Noul Testament și de Biserica ulterior.
Cu iadul,cu distrugerea tuturor oamenilor,cu pedeapsa eternă,cu alte asemenea,ca să-și mențină afacerea in continuare prin FRICĂ.
Revenim…..