View Single Post
Vechi 29.06.2025, 17:26:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Pisicile se pot înțelege foarte bine cu câinii și pot, de asemenea, învăța cu ușurință să nu se atingă de păsările de curte. Omul e factorul-cheie al acestei înțelegeri, dar de multe ori capacitatea de înțelegere și comunicare a animalelor noi o subestimăm, având prejudecata superiorității absolute față de ele. Dacă, însă, ajungi să le cunoști, vei vedea că sunt foarte atente și capabile să înțeleagă multe.

Atunci când, la țară, mama a scos puișori de găină de la incubator, pisica mea a fost foarte incitată, curioasă, gata să se repeadă asupra lor. Am luat unul în mâini, i l-am prezentat fără să o las să-l atingă și i-am explicat că... e de-al nostru. N-a fost nevoie de mai mult, păsările domestice n-au mai interesat-o de atunci. În ce privește relația dintre pisici și câini, la fel, a fost nevoie doar să le fac cunoștință, după care s-au comportat ca membri ai aceleași familii.
Sunt mii de specii inclusiv tarantule, șerpi, șopârle, amfibii, lumea nu cred că iubește cu adevărat animalele ci doar ce li se pare lor prietenos, blănos, catifelat, gingaș șamd, n-am văzut pe nimeni să iubească rinocerii, porcii mistreți, jaguarii șamd.

Deci asta cu iubitorii de animale e de fapt o altă gogoriță, realist vorbind nu am văzut niciun medic veterinar să exagereze în direcția asta și ei au școală grea.

Oricum în lanțul lor trofic dacă aplicăm treaba cu omul e cel mai crud animal, animalul mai slab e distrus de cel mai puternic, deci care e cruzimea aici, să urâm lupii, urșii, râșii, uliul, rechinii șamd că vânează animale mai slabe ?

Last edited by Iorest; 29.06.2025 at 17:30:25.
Reply With Quote