Frati intru Hristos,
Observand ca nimeni nu-si ia inima in dinti sa ne vorbeasca despre minunile Fericitului Ierarh Ioan (Maximovici), Noul Facator de minuni, incerc, eu, cel mai mic si mai pacatos dintre crestini, desi Domnul stie ca nu sunt vrednic de aceasta, sa fac cunoscute unele dintre acestea, savatsite atat inainte cat si dupa moartea pamanteasca a Vladicai Ioan.
MINUNI SAVARSITE DUPA MOARTEA VLADICAI
1. VLADICA IOAN SALVEAZA DE LA MOARTE PRIN INEC
In august 1988 eu si cu sotia mea am plecat intro vacanta in Hawaii pe insula Kuai.. Fusesem acolo de multe ori, acolo fiind un loc potrivit pentru inot.
Eu si sotia mea suntem amandoi buni inotatori, drept pentru care nu ne facem griji unul pentru altul atunci cand mergem sa inotam in ocean. De data aceasta, in seara venirii noastre, un uragan a maturat insula. Cu toate acestea , in acea zi am fost totusi la inot ca de obicei.
Sotia a stat aproape de tarm, in timp ce eu m-am indreptat catre ape mai adanci pentru a inota mai bine. Deodata, de nicaieri am fost lovit de un val urias , fiind dus in larg de catre curent. (Mai tarziu aveam sa aflu ca dupa uragan se produce un curent de fund.) Dandu-mi seama ca este inutil sa ma lupt cu un astfel de curent, am inceput usor-usor sa inot pana la suprafata, incercand sa ma indrept catre tarm.
Am continuat sa inot ,pana ce, cand m-am ridicat pe picioare, apa imi venea pana la sold, de aceea am inceput sa merg catre tarm. M-am trezit pe neasteptate cu un alt val care m-a invaluit cu totul, ducandu-ma la fund. Desi dupa primul val nu mai aveam multa putere, am reusit cumva sa ajung la suprafata. De data aceasta fusesesm purtat si mai departe de tarm. Vazand ca, in ciuda tuturor eforturilor mele, nu voi fi in stare sa ajung la mal inotand impotriva curentului, am incercat sa atrag atentia sotiei mele, dar ea era pe plaja, stand cu spatele la apa.
Vazand moartea cu ochii, am strigat: "Vladica Ioan, ajuta-ma!". Sotia mea s-a intors numaidecat, vazand primejdia in care ma aflam. A alergat catre grupul de hawaiieni de pe plaja si a cerut ajutor. Apucandu-si talpicii pentru surf si franghiile, au vaslit catre mine, m-au pus pe talpici si m-au adus la tarm.
Cred cu tarie ca fara ajutorul Vladicai Ioan acum as fi fost pe funduloceanului si nimeni nu ar fi observat.
Alexis Cattel, San Francisco
|