25.02.2025, 17:46:49
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.04.2012
|
|
Citat:
În prealabil postat de Iorest
N-ai înțeles ce am vrut să zic, uneori Biserica nu s-a grăbit cu canonizările tocmai ca să se lămurească în timp situația fiindcă uneori evlavia populară e exagerată și au fost canonizați abia după ce au murit unii dintre cei care erau exaltați cu privire la anumite personalități.
Cât privește cazul A.B. credeam și eu la început că trebuie noi să cerem caonizarea, dar după am văzut că sunt probleme cu pictura, cu unele scrieri Hristos era făcut androgin în Cuvinte Vii, cu evlavia populară exagerată de diferiți comercianți, la un moment dat aparuseră unii care spuneau că le-a apărut pe perete.
Maica Julieta/Zamfira a trăit după 1990 și nu a lămurit perioada de la Sinaia și cea de după Prislop, nu e clar de ce dacă la Prislop a fost mănăstire de călugări și așa a îndemnat și pr Stăniloae, s-a trecut la mănăstire de maici.
Că tot l-ai citat pe arhimandritul Papacioc, chiar și el avea o conversație cu Ioanichie Bălan pe temă.
Cum vezi sunt multe lacune, am dat și linkul de acum 7 ani, al pr Nicolae Tănase care a dat exemple de evlavie populară greșită cu morminte calde șamd.
https://www.youtube.com/watch?v=pSmnNz8ki5g
|
Tot mesajul este încă o dovadă că tu ești Gică Contra pentru că iarăși n-ai spus nimic bun despre el. N-ar fi rău dacă ai înțelege că deja Arsenie Boca e sfânt; poate pentru tine nu contează.
Citat:
...cu evlavia populară exagerată de diferiți comercianți, la un moment dat aparuseră unii care spuneau că le-a apărut pe perete.
|
În primul rând comercianții nu te pot obliga să cumperi, deci ei nu pot exagera cu nimic, iar la cei la care le-a apărut pe perete și dacă tu ai fi fost de față minunile se arată doar la unii, la alții nu.
7. Și am văzut numai eu, Daniel, o vedenie, iar oamenii care erau cu mine nu au văzut vedenia; ci o mare spaimă a căzut peste ei și au fugit să se ascundă.(Daniel10,7)
8. Iar eu am răspuns: Cine ești, Doamne? Zis-a către mine: Eu sunt Iisus Nazarineanul, pe Care tu Îl prigonești.
9. Iar cei ce erau cu mine au văzut lumina și s-au înfricoșat, dar glasul Celui care îmi vorbea ei nu l-au auzit.(Fapte22,8-9)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|