View Single Post
Vechi 09.02.2025, 04:50:14
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Se referă la ediție jubliară nu la an jubiliar, asta înseamnă că a fost o traducere la care s-a lucrat cu un colectiv de compilatori, nu cred că a lucrat doar Bartolomeu Anania la acea ediție.
E vorba de Staniloae, nu de Anania.
Citat:
Asta ar vrea ei, să se intre într-o spirală a violențelor și să declare anumite persoane și organizații ca teroriste.
Pai nu asta vrem si noi, sa ii declaram teroristi si gruparile lor teroriste?
Citat:
Ruben Lațcău viceprimarul usr al Timișoarei care e un repetent ce nu a fost în stare să termine o facultate privată la Oradea fără să repete anii.
L-am cautat putin pe google si am vazut ca a lucrat la Continental, care este o corporatie; acolo a lucrat si varul meu, iar eu am lucrat la alta. Nu te iau fara facultate ca inginer. Daca critici faptul ca nu si-a luat bacul/licenta din prima mi se pare ca deja cauti oamenilor bube in cap. Nici eu nu mi-am luat licenta in anul de absolvire, ci in celalalt an. Iar la eu master nu mi-am dat niciodata disertatia... macar ca il terminasem. Cand ma angajasem ca inginer eram deja cu gauri in CV si colegii (nu radeau, dar erau oarecum nelamuriti) bateau aluzii de experienta mea pana atunci, care era zero.
Ma rog, ideea este alta. Se prezentasera ca niste tineri, educati, inteligenti, instruiti, cu deschidere catre Vest si catre civilizatie si au sfarsit cu poponarisme si marxisme.
Citat:
Voi și presa sistemistă de tip digi, bot, newsweek, spot media, libertatea și intelectuali cu interes de tip Liiceanu, Pleșu, i-ați ridicat și le-ați ascuns defectele, i-ați supraevaluat.
Nu eu, voi. Eu n-am citit mass-media, iar in libertatea ma uitam doar la poze cu fete. De fapt, nici macar nu l-am citit pe Plesu sau Liiceanu. De Plesu am ascultat maxim 15 minute cartea sa audio "Despre ingeri" si mi-a placut ce am auzit, dar nu am finalizat-o niciodata.
Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
S-ar putea să fie, poate, mai mult o oarecare echivalare a cuvântului jubileu cu termenul de aniversare sau sărbătorire și nu strict la sorocul de 50 de ani, deși cu bunăvoiță s-ar putea spune că Filocalia a fost tradusă într-o perioadă de aproape 50 de ani(1947-1991). Citind acest articol ( https://doxologia.ro/filocalia-parin...fintenie-curaj ) am căutat și eu ceva mai exact... Oare nu e suficient cum începe articolul?
In sfarsit, datorita articolului tale, am gasit explicatia enigmei, asa ca multumiri. Este un jubileu de 70 de ani, de cand terminase de publicat a 4-a editie a Filocaliei, iar apoi fusese arestat si blocat sa mai publice. Citat:
Citat:
Prin mila Domnului, anul 2017 se deosebește fundamental de anul 1947.
Parca m-am cam linistit, dar tot nu sunt 100% in clar cu folosirea cuvantului aceluia. Dar totusi m-am linistit si se pare ca editia aceasta noua foloseste pana si coperta originala. O sa ma duc cu ea. O sa pun si Filocalia de la Optina daca tot e acolo.

Lista de carti pana acum este:
  1. Patericul - Părintele Constantin Coman, Editura Bizantina, 2016
  2. Ne vorbeste Parintele Cleopa, vol. 1-16, Editura Manastirea Sihastria, 2004
  3. Filocalia - Parintele Staniloae, editia jubiliara, vol 1-12, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, 2017
  4. Filocalia de la Optina, vol 1-2, Editura Egumenița, 2010
  5. Dumitru Staniloae - Ascetica si mistica
  6. Dumitru Staniloae - Chipul nemuritor al lui Dumnezeu
  7. Dumitru Staniloae - Studii de Teologie Dogmatica Ortodoxa
  8. Dumitru Staniloae - Teologia dogmatica ortodoxa, vol 1-3
  9. Dumitru Staniloae - Rugaciunea lui Iisus si experienta Duhului Sfant
  10. Dogmatica de Pr. Profesor George Remete, editura Reintregirea
  11. Traditia ortodoxa despre viata de dupa moarte de Jean-Claude Larchet, Editura Sophia
  12. Ceaslovul Mare, editura EIBMO
  13. Ceaslovul Mic, editura EIBMO
  14. Psaltirea, editura EIBMO
  15. Biblia Sinodala, formatul A4, editura EIBMO
Astept in continuare recomandari; mai ales in directia cartilor de baza. Multumesc.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote