View Single Post
Vechi 08.02.2025, 07:21:37
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Categoric!
Samson avea putere mai mare decât toți vrăjmașii care veneau asupra lui și-i învingea pe toți; cine erau acești vrăjmași? Tentațiile trupești, lumești, omenești...

Nici vorbă. Nu mi-e de absolut niciun folos ortodox-duhovnicesc să cred că Samson omora cu sabia nu știu câți soldați.
Interesanta sugestie în legătură cu Samson. Se pot face niște legături mult mai alegorice, corect.

Asa ca și în cazul lui David împotriva lui Goliat. Cred ca se pot referi amândouă versetele, diferite evident ca personaje, despre lupta omului impotriva tentațiilor și a dusmanilor "nevăzuți".

În cazul lui David, este vorba ca indiferent de situația sociala pe care o avem, putem sa ne înarmam cu credinta și sa luptam împotriva oricărei forme de dușmănie nevăzută *tentații (de a face rău etc. Etc.), adictii și asa mai departe*
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote