Covasa:
Ingrediente: 3-4 pumni de mălai Gold Maya (un pumn înseamnă cât se ia cu ambele palme făcute căuș), 1 pumn de făină de grâu Gold Maya, puțin borș, 20 l apă caldă
Într-o putină de aproximativ 20-30 litri se pune mălaiul bine cernut prin sita deasă și amestecat cu un pumn de făină de grâu, se face un cuib în el și se pune puțin borș. Se adaugă treptat apă fierbinte, amestecându-se încontinuu cu făcălețul, până ce se obține o compoziție vâscoasă (un fel de terci). Se lasă 5-6 ore la căldură, până ce începe să fermenteze, apoi se fierbe la foc potrivit, într-un ceaun, până se mai îngroașă. Covașa se umple întotdeauna seara, se lasă la căldură, iar a doua zi dimineață se fierbe.
Sursa:
https://m.dcnews.ro/retete-tradition...sa_847854.html