Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Când dau de ei, automat îi abordez să-mi satisfac cerințele destul de dese de dialog Biblic.
|
Păi da ți-e lene să faci tu exegeză biblică și patristică și preferi să iei părerile rumegate ale altora că ești puturoșel.
Citat:
Chiar recent am revăzut cazul “fostului preot ortodox”, că așa era mereu etichetat in scop propagandistic, bineînțeles ,Daniel Cristian Florea,celebru și chiar unic in peisajul religios autohton de acum 13 ani.
Pentru cine nu este in temă cu acest caz, așa pe scurt,este vorba de un preot ortodox,care fiind “in funcție”,a devenit prieten cu anumite persoane aparținând parcă cultului baptist, întrucât parohia unde fusese trimis era cam “goală” și “săracă”.
Probabil majoritatea frecventau culte neoprotestante,mi se pare este era vorba de zona de sud-vest a țării.Iar acest preot ortodox a început și el sa freventeze anumite “evanghelizări”și dupa un curs Biblic de 2 săptămâni ,la care a fost invitat,preotul alături de soția s-au botezat cu botezul “noutestamentar” și au făcut “Legământ” cu Iisus Hristos.
|
Deja nu spui toată povestea, așazisul părinte Florea era de fapt un pilos al sistemului, nepot de ceva preot, care a avansat prea repede,
poate furase locul altuia care ar fi prețuit altfel postul fiindcă făcea din vocație.
În mod normal nu trebuia să ajungă așa repede la o parohie, iar parohia de la sat pe vremea când era el sigur era mai mare decât acum cu depopularea României, că nu era un sat limitrof unei reședințe de oraș la 5 km de ea de tip Florești sau comuna Voluntari, e altceva.
Citat:
Ideea este că acum vreo 5 ani a revenit iar în Biserica Ortodoxă, însă nu a rămas prea mult și iar a ieșit din ea,revenind la mișcări neoprotestante.
|
Transmiți informații incomplete - revenise la o grupare schismatică din Italia, cu un pseudo-mitropolit cu care BOR și celelalte Biserici autocefale ortodoxe nu sunt în comuniune.
Citat:
Un du-te vino cu care sunt obișnuit și eu, și îmi dau seama că omul are o căutare sinceră,dar o luptă imensă din partea Diavolului.
De vreo 2 ani nu se mai știe nimic de acest om.Dacă cineva deține informații despre el,rog sa le împărtășiți.
|
Parțial ai dreptate când zici că avea luptă, dar nu știi dacă nu i s-au declanșat aceste ispite pentru faptul că a fost ticălos față de ortodoxie când mințea în mărturia lui.
De fapt era într-o stare de despărțire față de soție și avea tot felul de escapade și aventuri, pt asta fusese tras pe dreapta și nu mai ajungea la banii din zeciuială așa că și-a căutat o altă exploatație ca orice oportunist.
O parte din pozele cu el în ipostaze jenante pe care le trimitea femeilor le-au pus chiar așazișii lui frați pe internet o scurtă perioadă că au zburat încălcând dreptul la viață privată, de mânie că a trecut la ceva ce părea ortodox la suprafață.
Ulterior când au văzut că e riscul să tragă pe alții după el într-o formă ortodoxie ce pentru neoprotestanți care nu știau să facă diferența din exterior părea ortodoxie, i s-a dat un post să facă ceva misiune cu diferiți neoprotestanți căzuți în păcate grele și cam atât se știe public despre el.