View Single Post
Vechi 11.09.2024, 12:24:11
MineaPeter MineaPeter is offline
Member

Data înregistrării: 14.11.2017
Locație: Pitesti, RO
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Cozmin Gușă e născut la Câmpia Turzii, din câte știu nu e în Muntenia localitatea, chiar și unul din prenume e Horea, nicidecum Dumitru.
Oare nu prea se întâmplă să existe ardeleni pe care să îi cheme Dumitru?

Noi ne-am obișnuit să îi facem mitici pe oamenii din sud, bunicul meu patern era argeșean și avea numele acesta, tata s-a născut la Leningrad de unde era bunica, dar au venit amândoi în Argeș cu bunicul și, deși bunica ar fi vrut să-l boteze pe tata Dmitri, funcționara publică argeșeană l-a numit tot Dumitru, așa pe miticește :) :) !

Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că miticii ardeleni sunt rari ca pietrele prețioase. Ar fi interesante niște statistici. Și nici nu știm cu toții sigur din care parte a țării este colegul nostru Demetrius, de exemplu. Pe de altă parte, este drept că nici muntenii și oltenii n-or fi obișnuiți cu denumiri precum Goția, Henția și cu Truția, sau Bucerdea, Vecerdea ori Cicedea!

Fiecare tărâm cu farmecul numelor sale. Iar legat de părintele Ciprian Mega, ce să zicem, să ne păzim de bârfă și de vorbirea cea în deșert, mai ales pe seama fețelor bisericești! M-am uitat și eu la filmul cu 21 de rubini și am avut curiozitatea să citesc cartea Pântecul desfrânatei anul acesta. Dacă este ceva de rău la mijloc, cele rele să se spele, cele bune să se-adune!