Citat:
În prealabil postat de Iorest
Cozmin Gușă e născut la Câmpia Turzii, din câte știu nu e în Muntenia localitatea, chiar și unul din prenume e Horea, nicidecum Dumitru.
|
Gușă e oltean, și se vede asta și după fizionomie, una care nu am văzut să se întîlnească între Carpați, însă este întîlnită printre olteni. El doar a crescut, conform declarațiilor lui, într-o „colonie” al cărei nume spune „totul”, „Insula”, ceea ce trimite clar la un soi de ultimii olteni ajunși cu trenul la vremurile respective, și nu la Cluj, ci abia prin zona Turzii.
„Ardelenismul” lui, care flanchează de fapt diverse structuri de propagandă în favoarea ungarismului și a unor extremiști maghiari din România și din Ungaria, este în mod vădit unul misionar antiromânesc. (Recentul caz, și e doar cel mai recent, Gușă avînd un întreg istoric de slugăreli antiromânești, s-a developat în preajma serbării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, un adevărat erou legat de o istorie grea (spre deosebire de impostorul antiromân și antiortodox Simion susținut de Gușă), când neicu Gușă s-a apucat să vorbească (de bine) despre nu știu care extremist antiromân de la UDMR, ăla fiind și un susținător al neofascistului antiromân Orban Viktor care visează genociduri culturale antiromânești.)
(În ceea ce privește o anumită raportare între Gușă și Mega, ar fi de observat în marja celor spuse, că Gușă se tot chinuie să îl facă pe Mega ba „ardelean”, ba „bihorean”, deși Mega Ciprian este un vrâncean, probabil și cu unele origini grecești cândva în trecut (vizibile și după numele de familie, care este cel mai probabil un nume de origine grecească, și după fizionomie), și care, în anumite scenarii ale unora „prizați” de Gușă, nu ar fi ajuns poate niciodată să se însoare cu o româncă din Bihor, avînd în vedere că Bihorul fusese tîlhărit de extremiști maghiari de la români, în urma diktatului de la Viena, cu concursul naziștilor / hitleriștilor germani.)