View Single Post
Vechi 03.09.2024, 00:13:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
1.
Cum sa nu, Hristos i-a băgat pe toti în aceeași "oala" spunând:
" Ioan 8:44 NTR
Voi sunteți de la tatăl vostru, diavolul, și doriți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și n-a stat în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, pentru că este mincinos și tatăl minciunii."

Deci din asa tata ce altceva se poate naște?
Aici era vorba de o categorisire generică, la Iuda era o individualizare către o persoană chiar dacă în primă fază Iisus nu spune numele celui care e diavol.

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
2.
Eu personal nu cred ca s a spânzurat ci s a căit și daca a fost iertat de Hristos și a continuat activitatea apostolica sau poate s-a apucat de ceea ce stia sa faca mai bine, adica BUSINESS! El este cea mai buna intruchipare a miliardarilor de succes din ziua de azi, cu o inteligenta si energie axata pe mamona iesita din comun, un adevarat arhietip...din nou, părerea mea, din studiile și observatiile mele.
Dacă ar fi continuat activitatea apostolică s-ar fi scris undeva despre, chiar și ca un lider eretic, gnostic șamd, dacă era afacerist nu arunca banii pe jos.

Dacă ar fi avut veleități bișnițărești nu-l urma pe Iisus care trăia în modestie, nu cred că ar fi dormit pe unde apuca, cu mâncare puțină, mereu pe drumuri. Iuda practic e un găinar care și-a vândut maestrul care l-a învățat tot ce știa în ultimii 3 ani din viață.