View Single Post
Vechi 31.08.2024, 18:17:48
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Cu bucurie revin ca să aduc un nou citat despre norocoasa situație a lipsei timp de a căuta în Scriptură pe diavol fiindcă nu e acolo, ci în inimă.
Despre căderea protopărinților (Adam și Eva) am răspuns atunci, dar acum completez cu versete că omul este diavolul.

14. Și chemând iarăși mulțimea la El, le zicea: Ascultați-Mă toți și înțelegeți:
15. Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă.
21. Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoțiile, uciderile,
22. Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înșelăciunea, nerușinarea, ochiul pizmaș, hula, trufia, ușurătatea.
23. Toate aceste rele ies dinăuntru și spurcă pe om.(Mc7,14-15.21-23)

De altfel, chiar tu remarci mai apoi, citându-l pe pr. academician Dumitru Stăniloae, ”că atât omul, cât și diavolul” (de parcă ar fi două persoane diferite!!!) au înclinat spre rău din propria voință.
Foarta buna postarea si precizarea/reamintirea celor ce purtam in noi, as zice intr-o camaruta a inimii, si ce trebuie sa tinem sub un strict control toata viata.
Deasemenea Iisus il numeste direct pe Iuda Iscarioteanul ca fiind diavol. În timpul acestei rugăciuni, El spune la un moment dat: “Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe care Mi i-ai dat; și nici unul din ei n-a pierit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.” (Ioan 17: 12)