Evident că de ziua martirilor respectivi, printre care și Laurențiu, nu a lui ,,domnu Streza", nu puteau să lipsească tutarii sau tucalarii ,,samsarului de ființe umane", printre care poate cel mai mare este așa-zisul ,,Părinte" Neculă.
În ciuda menționării martirului Laurențiu, într-o asociere profund nepotrivită cu așa-zisul ,,Părinte" STREZA (Liviu), nu am văzut pe cineva să demonstreze că ar exista cine știe ce asemănare între cei doi, ba eu cred că mai degrabă un martir ca Laurențiu nu poate fi și nici nu cred că este cu adevărat un ,,ocrotitor duhovnicesc" pentru Streza, având în vedere incompatibilitatea mai mult decât vizibilă dintre cei doi, unde se mai poate pune și că în timp ce Laurențiu este în calendare, Streza pare mai degrabă ,,căzut din calendar", în ciuda probabil a fanteziei ,,dumnealui" de a prelungi închinăciunile și slugărniciile primite în această viață cu unele care să fie primite pe lumea ailaltă (opinia mea fiind totuși că acest personaj nu se mântuieste, ci că va fi trimis în cu totul altă direcție decât Împărăția lui Hristos).
https://youtube.com/watch?v=J7AOWSbd2Eo